Boiron België gaat voor hybride !

Boiron heeft besloten om haar mondiale leasewagenpark te vernieuwen. De keuze diende in lijn te liggen met de waarden van het bedrijf, en viel dus logischerwijs op hybrides. In totaal spreken we over meer dan 500 wagens wereldwijd.

Verbonden met gezondheid en milieu

Boiron draagt al sinds vele jaren bij aan een ecologische en gezonde samenleving. Om deze aanpak kracht bij te zetten wilde Christian BOIRON, Algemeen Directeur van de groep, dat het bedrijf zich ging focussen op minder vervuilende wagens. De aanleiding hiervoor waren recente studies die aantonen dat er zeer nauwe verbanden bestaan tussen de uitstoot van fijn stof door dieselwagens en bepaalde gezondheidsproblemen.

Na een grondige studiefase besloot Boiron om te evolueren naar een Full Hybrid wagenpark, en af te stappen van dieselwagens om zo de uitstoot van fijn stof naar nul te herleiden.

We hebben besloten om deze aanpak ook door te voeren in België, aangezien ze in lijn ligt met de gezondheidsvisie van de groep Boiron. Homeopathische geneesmiddelen respecteren het organisme en dragen bij tot een goede gezondheid. Zo draagt ook de keuze voor hybride wagens bij tot de gezondheid van iedereen.

Actieve deelname

18 vertegenwoordigers bij Boiron Frankrijk hebben verschillende auto’s gedurende 3 weken getest alvorens de eerste exemplaren te bestellen. Het resultaat was positief met een goede score, met name voor rijgedrag en gebruiksgemak.

Ook in België kregen alle vertegenwoordigers de gelegenheid om de auto’s te testen en te evalueren.

De keuze

Boiron kiest voor Toyota en Lexus, pioniers en marktleiders in hybride technologie. De CO2-uitstoot behoort tot de laagste van de markt, en van de uitstoot van fijn stof is al helemaal geen sprake (in tegenstelling tot bij dieselwagens). Ook beschikt Toyota/Lexus over een zeer uitgebreid dealer- en servicenetwerk.

In België

Boiron beschikt over een vloot van 42 wagens, die over een periode van 3 jaar zal omgeschakeld worden naar een Hybrid Fleet. Bijna de helft van de wagens zal in 2016 reeds vervangen worden. De eerst wagens zijn trouwens net aangekomen!

 

Perscontact Boiron: Ulrike Van den Houte 02 724 00 61

Over Toyota Belgium NV/SA