"Cité lib by Ha:mo", een nieuwe visie op mobiliteit in de stad, gaat van start in Grenoble (Frankrijk).

"Cité lib by Ha:mo", een nieuwe visie op mobiliteit in de stad, gaat van start in Grenoble (Frankrijk).

Deze innovatieve autodeelservice is gebaseerd op ultracompacte elektrische voertuigen die verbonden zijn met het openbaar transport. Op die manier wil Cité lib by Ha:mo Grenoble en haar voorsteden laten kennismaken met elektrische mobiliteit in het kader van een grootschalig multimodaal mobiliteitsplan.

Voor dit driejarige pilootproject bundelen vijf partners hun krachten en diensten: de stad Grenoble, het metronetwerk, de Franse elektriciteitsleverancier EDF en zijn filiaal Sodetrel, Toyota en het lokale autodeelbedrijf Cité lib.

35 Toyota's i-ROAD op drie wielen en 35 Toyota's Auto Body COMS op vier wielen zullen binnenkort ter beschikking staan voor korte stadsritten naar 27 laadstations. Deze laatste zullen geïnstalleerd en beheerd worden door Sodetrel. Ook eenrichtingsritten van het ene station naar het andere zijn mogelijk. De transportinfrastructuur van de stad zal bovendien verder worden uitgebreid met maar liefst 120 laadpunten voor het project en 41 laadpunten voor andere oplaadbare voertuigen.

De inwoners van Grenoble betalen volgens een eenvoudig "3, 2, 1 euro"-tariefplan: 3 euro voor het eerste kwartier, 2 euro voor het volgende en 1 euro voor het derde kwartier. Wie een transportkaart voor een jaar neemt, betaalt nog minder: 2 euro voor het eerste kwartier en 1 euro voor de volgende kwartieren.

De dienst Cité lib by Ha:mo gaat op 1 oktober 2014 van start.

Hieronder vindt u het volledige persdossier.

Over Toyota Belgium