CLEVER SHUTTLE LETGT 5.000.000 KILOMETERS AF MET 'S WERELDS ACTIEFSTE WAGENPARK VAN TOYOTA MIRAI'S

CLEVER SHUTTLE LETGT 5.000.000 KILOMETERS AF MET 'S WERELDS ACTIEFSTE WAGENPARK VAN TOYOTA MIRAI'S

  • CleverShuttle is sinds september 2017 de grootste aanbieder van autodeeldiensten in verschillende steden in Duitsland
  • De auto's hebben een afstand afgelegd van zes en een half keer naar de maan en terug
  • Optimale prestaties van de Toyota Mirai zonder technische problemen
 

Berlijn, 17 maart 2020 - Het Duitse autodeelbedrijf CleverShuttle heeft met zijn Toyota Mirai-wagenpark ruim vijf miljoen kilometer gereden, zonder uitlaatemissies. In twee en een half jaar tijd heeft CleverShuttle met de auto's zes en een half keer de afstand afgelegd van de aarde naar de maan en terug, waarmee het bedrijf ’s werelds actiefste Toyota Mirai-wagenpark bezit.

"Brandstofcel-elektrische auto's zoals de Toyota Mirai zijn tegenwoordig een belangrijke pijler voor ons omdat ze zo betrouwbaar zijn. We hebben er talloze passagiers comfortabel mee kunnen vervoeren en de enige uitstoot was waterdamp", zegt Jan Hofmann, COO en medeoprichter van CleverShuttle.

De samenwerking begon in september 2017 met aanvankelijk 20 Toyota's Mirai in Hamburg, waarna het wagenpark werd uitgebreid tot 45 auto's in verschillende steden in Duitsland. In al die tijd waren er, afgezien van het normale onderhoud, geen reparaties nodig en hoefden geen onderdelen te worden vervangen.

"Het feit dat de auto's vijf miljoen kilometer hebben gereden, toont aan dat brandstofcelauto's nu al uitstekend geschikt zijn voor dagelijks gebruik", zegt Ferry M.M. Franz, directeur van Toyota Motor Europe in Berlijn. "Dat er geen enkel technisch defect was en de brandstofcel onbeperkte prestaties leverde, met een kilometrage tot 180.000 kilometer per voertuig tot nu toe, toont aan dat het brandstofcelsysteem van Toyota volwassen en duurzaam is", voegt Franz eraan toe.

De Toyota Mirai werd in 2014 gepresenteerd en is sinds 2015 verkrijgbaar in Europa. De auto kan worden besteld door zowel particuliere als zakelijke klanten. De brandstofcelsedan is een luxeauto die inzittenden optimaal comfort biedt dankzij de vier afzonderlijke stoelen. Ook is de auto uiterst milieuvriendelijk: de emissievrije Mirai heeft voor de aandrijving alleen waterstof nodig, dat in de brandstofcel en de 113 kW/154 hp elektromotoraandrijvingen wordt omgezet in elektrische energie. Hierdoor ontstaat uitsluitend waterdamp. Met een volle tank legt de Toyota Mirai tot 500 kilometer af en tanken duurt nog geen drie minuten.

Later dit jaar start in Japan de productie van de tweede generatie Mirai. De auto krijgt dan een fraai nieuw design en een nog grotere actieradius.

 

Noot:

CleverShuttle is de grootste aanbieder van autodeeldiensten in Duitsland. De vervoersdienst combineert een individuele chauffeursdienst met milieuvriendelijk en betaalbaar carpoolen tussen passagiers. De dienst, waarin behalve Deutsche Bahn sinds 2019 ook het Japanse bedrijf Mitsui participeert, wordt met name gebruikt door milieubewuste technologieliefhebbers die op een CO2-neutrale manier willen worden vervoerd.

Boeken gebeurt via de app; klanten worden op de gewenste locatie opgehaald en naar de gewenste bestemming gereden. Omdat individuele routes van passagiers aan elkaar worden gekoppeld, zijn de ritten van de vervoersdienst tot 40 procent goedkoper dan die van conventionele taxi’s.

Dit project is gefinancierd door de Gemeenschappelijke Onderneming Brandstofcellen en Waterstof 2 in het kader van subsidieovereenkomst nr. 671438 en nr. 700350. Deze gemeenschappelijke onderneming ontvangt steun van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie, de industriegroepering Hydrogen Europe en de onderzoeksgroepering Hydrogen Europe Research.

Contacteer ons
Over Toyota Belgium NV/SA