DE LEGENDE KEERT TERUG

DE LEGENDE KEERT TERUG

Prototype Toyota Supra beleeft werelddebuut tijdens Goodwood Festival of Speed

  • De nieuwe Toyota Supra, de langverwachte sportwagen van het merk, beleeft zijn werelddebuut op het wereldbefaamde Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk.
  • Hoofdingenieur Tetsuya Tada en Master Driver Herwig Daenens zullen elke dag (12, 13, 14 en 15 juli) de klimkoers van het festival afwerken met de auto.
  • De nieuwe Toyota Supra blijft trouw aan zijn erfgoed met een voorin geplaatste zescilinder-in-lijn en achterwielaandrijving.
  • De Toyota GR Supra Racing Concept en de Le Mans-winnaar TOYOTA TS050 Hybrid met startnummer 8 zullen eveneens worden tentoongesteld in Goodwood.
  • De Toyota Supra wordt in de eerste helft van 2019 op de markt verwacht.

De nieuwe Toyota Supra, een auto waar wereldwijd reikhalzend naar wordt uitgekeken, beleeft deze zomer zijn internationale debuut in prototypevorm op het Goodwood Festival of Speed.

Het ontwikkelingsmodel zal er te zien zijn op de klimkoers van het befaamde Britse autofestival en levert zo een exclusieve bijdrage aan het programma voor het zilveren jubileum van het evenement. Het prototype zal bij de klimkoers worden bestuurd door twee mensen die de ontwikkeling leiden: Hoofdingenieur Tetsuya Tada, die de globale verantwoordelijkheid over het Supra-project draagt, en Master Driver Herwig Daenens.

Nadat Toyota de nieuwe Supra in maart van dit jaar aankondigde op het autosalon van Genève, kan de constructeur bevestigen dat het model trouw zal blijven aan zijn voorname erfgoed als een pure volbloedsportwagen met een voorin geplaatste zescilinder-in-lijn en achterwielaandrijving.

Het prototype van de Toyota Supra zal gecamoufleerd zijn met de zwarte, rode en witte kleuren van TOYOTA GAZOO Racing en is in actie te zien op donderdag 12, vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli.

De duizenden autofans die het festival bezoeken, krijgen bovendien de kans om de Toyota GR Supra Racing Concept van dichtbij te aanschouwen. Deze concept-car, die werd ontwikkeld door TOYOTA GAZOO Racing, blikte bij zijn onthulling op het autosalon van Genève al vooruit op de terugkeer van de naam Supra. Hij verkent het potentieel voor een uiterst performant competitiemodel met een indrukwekkend koetswerk uit geavanceerde, lichte composietmaterialen, een verlaagde ophanging, racevelgen en een cockpit die aan de competitienormen voldoet.

TOYOTA GAZOO Racing is de organisatie die het wereldwijde autosportprogramma van Toyota aanvoert en exclusieve, prestatiegerichte wegmodellen met GR-label ontwikkelt, waaronder de recent voorgestelde Yaris GRMN. In het Wereldkampioenschap Uithoudingsraces van de FIA behaalde TOYOTA GAZOO Racing dit jaar Toyota’s eerste overwinning in de 24 Uren van Le Mans, meteen een dubbelzege voor de TOYOTA TS050 Hybrid. De winnende bolide met startnummer 8 zal eveneens te zien zijn in de competitiepaddock van Goodwood.

TOYOTA GAZOO Racing neemt ook deel aan het hoogste niveau van het Wereldkampioenschap Rally van de FIA met de Yaris WRC, die in zijn debuutseizoen in 2017 twee zeges wist te behalen en dit jaar reeds een overwinning in Argentinië en diverse podiumplaatsen in de wacht sleepte.

Toyota verwacht dat de volledig nieuwe Toyota Supra in de eerste helft van 2019 op de markt komt.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA