DE NIEUWE COROLLA

DE NIEUWE COROLLA

De nieuwe 12e generatie. Het Toyota Corolla-gamma zal om twee belangrijke redenen een sterke concurrentiepositie innemen in het Europese C-segment.

Ten eerste zorgt het nieuw aangepaste Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C-platform niet alleen voor een superieure rijdynamiek en meer veiligheid, maar het heeft de Toyota-ontwerpers ook de vrijheid gegeven om elke carrosserie een aparte en individuele look te geven.

De nieuwe Corolla-modellen hebben de brede, lage uitstraling van een dynamischer design, dat het verschil tussen de sportieve, compacte Hatchback, de gestroomlijnde, veelzijdige Touring Sports en de verfijnde, prestigieuze Sedan sterker dan ooit duidelijk maakt.

Ten tweede breidt het nieuwe Corolla-gamma het hybrideaanbod van het merk verder uit. De Hatchback en Touring Sports zijn de eerste modellen met keuze uit twee zelfopladende hybride krachtbronnen – een verbeterde 1,8-liter met 122 DIN pk of een nagelnieuwe 2,0-liter die 180 DIN pk ontwikkelt – dit is meteen het debuut van de dubbele hybridestrategie van Toyota. En voor het eerst is de Sedan verkrijgbaar met de 1,8-liter zelfopladende hybride krachtbron.

In lijn met Toyota's continue focus op zelfopladende hybridetechnologie zijn alle nieuwe Corolla-modellen dan ook met slechts één conventionele motor verkrijgbaar: een 114 DIN pk, 1,2-liter turbo benzinemotor voor de Hatchback en Touring Sports en een 132 DIN pk, 1,6-liter voor de Sedan.

Bij alle nieuwe TNGA-auto’s staan de strengste actieve en passieve veiligheidsnormen centraal. Het nieuwe Corolla-gamma voldoet aan de hoge eisen van onafhankelijke crashtestprogramma's en biedt meer actieve beveiliging dankzij de geavanceerde functies en systemen van de nieuwste Toyota Safety Sense-technologie.

De nieuwe Hatchback, Touring Sports en Sedan zijn specifiek gericht op het Europese C-segment. Deze dynamische en stijlvolle auto's voldoen aan alle eisen voor het dagelijkse woon-werkverkeer en het gebruik tijdens het weekend. Rijplezier wordt in alle wegomstandigheden gecombineerd met de gemoedsrust en de lage gebruikskosten die uniek zijn voor de zelfopladende hybride aandrijftechnologie van Toyota.

 

“De nieuwe Corolla-modellen hebben een dynamischer design, dat het verschil tussen de Hatchback, Touring Sports en Sedan meer dan ooit duidelijk maakt”

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA