DE NIEUWE TOYOTA GR SUPRA

DE NIEUWE TOYOTA GR SUPRA

Bericht van Toyota's President Akio Toyoda:  'De Supra heeft een speciale plek in mijn hart'

Toyota's President en Master Driver Akio Toyoda: 'Ik herinner me de tijd dat ik op de Nürburgring talloze uren achter het stuur zat van een oude Supra om de titel van Master Driver te behalen. De Supra is als een oude vriend, die een speciaal plekje heeft in mijn hart. Terwijl andere constructeurs hun mooie nieuwe prototypes, die op het punt stonden om te worden geïntroduceerd, uittestten, reed ik in een oude Supra die niet meer in productie was. Hoewel Toyota geen plannen had om een nieuwe Supra te maken, hoopte ik stiekem, net als vele die-hard Supra-fans wereldwijd, dat het toch zou gebeuren. De nieuwe GR Supra is het resultaat van uitgebreide tests op de Nürburgring, en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat het een wagen is die je echt in verrukking brengt – hij is beter dan ooit.'

 

 

DE LEGENDE IS TERUG

  • De vijfde generatie van Toyota's legendarische sportwagen
  • Het eerste wereldwijde GR-model van TOYOTA GAZOO Racing
  • Ontworpen als sportwagen in zijn zuiverste vorm, zonder compromissen

De gloednieuwe Toyota GR Supra is de vijfde generatie van Toyota’s legendarische sportwagen en het eerste wereldwijde GR-model van TOYOTA GAZOO Racing.

De nieuwe Toyota GR Supra is ontworpen als een sportwagen in zijn zuiverste vorm, zonder concessies die afbreuk zouden doen aan het plezier van de rijervaring. Hoofdingenieur Tetsuya Tada heeft de klassieke vorm gevolgd van een voorin geplaatste zes-in-lijn-motor die de achterwielen aandrijft en zet daarmee de traditie voort van Toyota’s vorige Supra-generaties en de oorspronkelijke 2000GT-sportwagen.

Autoliefhebbers kunnen een opwindende mix verwachten van vermogen, wendbaarheid en nauwkeurig rijgedrag, dankzij de korte wielbasis in combinatie met een grote spoorbreedte, het lage gewicht, het lage zwaartepunt en de zeer stijve carrosserie van de auto.

De 3.0-liter motor is uitgerust met een twin-scroll turbo en levert 340 DIN-pk vermogen en 500 Nm koppel. Deze motor, die gekoppeld is aan een achttraps automaat, wordt gekenmerkt door een soepele en krachtige acceleratie, waarbij grote hoeveelheden koppel beschikbaar zijn over het hele toerentalbereik.

TOYOTA GAZOO Racing werkte mee om de prestaties van de nieuwe sportwagen te verfijnen: de beroemde Nürburgring Nordschleife en omliggende wegen in Duitsland werden intensief bereden om het meest wendbare, stabiele en opwindende rijgedrag te bereiken. Daarnaast werden uitgebreide tests gedaan op wegen in alle delen van de wereld.

Om er zeker van te zijn dat de GR Supra zijn belofte waarmaakte, nam bestuursvoorzitter Akio Toyoda van Toyota de rol van Master Driver op zich en voelde hij de auto aan de tand op de Nürburgring voordat hij definitief het groene licht gaf.

De eerste exemplaren van de nieuwe Toyota GR Supra worden vanaf de zomer van 2019 aan klanten geleverd. Alle auto’s worden in geproduceerd in het Oostenrijkse Graz.

De Toyota GR Supra: een primeur voor TOYOTA GAZOO Racing

De Toyota GR Supra is het eerste GR-model dat door TOYOTA GAZOO Racing voor de wereldwijde markt wordt geproduceerd.

TOYOTA GAZOO Racing is de overkoepelende organisatie voor Toyota’s wereldwijde autosportactiviteiten en heeft het voorbije jaar topresultaten behaald door zowel de 24 uur van Le Mans in het FIA World Endurance Championship als het kampioenschap voor constructeurs in het FIA World Rally Championship als de Dakar-rally van 2019 te winnen.

Het werk van de organisatie berust op drie pijlers: het potentieel van mensen ontwikkelen door deelname aan de autosport, een fanbase opbouwen via de spanning van de autosport en het toepassen van de kennis die in de autosport is opgedaan om steeds betere auto’s voor de openbare weg te maken, die garant staan voor puur rijplezier.

Deze filosofie werd volledig omarmd door Kiichiro Toyoda, de oprichter van de Toyota-auto-industrie, en wordt tegenwoordig gedeeld door bestuursvoorzitter Akio Toyoda van de Toyota Motor Corporation om het streven van het bedrijf naar steeds betere auto’s te ondersteunen.

Te beginnen met de Toyota GR Supra wendt TOYOTA GAZOO Racing zijn in races en rally’s opgedane technische kennis niet alleen aan voor de ontwikkeling van nieuwe generaties sportgerichte GR-modellen, maar ook voor Toyota’s bredere aanbod van auto’s, waar wereldwijd tientallen miljoenen mensen in rijden.

 

ONTDEK MEER OVER DE NIEUWE TOYOTA GR SUPRA VIA BIJGEVOEGD PERSDOSSIER

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA