De nieuwe Toyota RAV4 ADVENTURE

De nieuwe Toyota RAV4 ADVENTURE

Extra stoere look voor Toyota SUV-icoon

  • Toyota onderstreept de authentieke SUV-kwaliteiten van de RAV4 met de toevoeging van de Toyota RAV4 ADVENTURE aan het best verkopende SUV-gamma wereldwijd.
  • Stoere styling met een frontdesign met nieuwe look, beschermplaten voor en achter en een gekleurd dak in de nieuwe kleur Dynamic grey.
  • De hybride aandrijflijn met intelligente vierwielaandrijving (all-wheel drive - AWD-i) is standaard.
  • De Toyota RAV4 ADVENTURE introduceert de updates voor het RAV4-gamma voor 2022, waaronder nieuwe LED-projectorkoplampen met een opvallende, nieuwe vorm van de dagrijverlichting, een verbeterd interieurcomfort en praktische voorzieningen.

Toyota RAV4 ADVENTURE: stoere look, hybride prestaties

Toyota verbreedt het authentieke appeal van de RAV4 verder met de introductie van de nieuwe Toyota RAV4 ADVENTURE, een toevoeging aan het bestaande gamma die het karakter van ongebondenheid van het model onderstreept met een kenmerkende stoere styling die helemaal klaar is voor het avontuurlijke buitenleven. Deze nieuwe versie zal de markt voor het model verbreden en ook mensen aanspreken die een auto wensen die aansluit bij hun passie om nieuwe wegen te verkennen, maar die toch ook willen kunnen vertrouwen op de prestaties en de efficiëntievoordelen van Toyota's hybride elektrische technologie.

Exterieur:

  • De Toyota RAV4 ADVENTURE maakt zijn intenties duidelijk met een voorkant met een meer vastberaden design. De nieuwe look met volledig zwarte grille heeft een sterkere visuele impact, waarbij het Toyota-embleem van de voorste rand van de motorkap is verplaatst naar een lagere, centrale positie op de dubbele horizontale lijnen die het midden van de grille-unit kruisen.
  • Het imponerende postuur en SUV-karakter van de wagen wordt nog versterkt door de nieuwe zwarte omlijsting van de voorste mistlichten, de onderste sierlijst met licht zilveren afwerking, de bredere wielkasten en de nieuwe 19" lichtmetalen velgen met matgrijze afwerking.
  • De Toyota RAV4 ADVENTURE zal ook worden aangeboden met een optionele tweekleurige lak, met als carrosseriekleur Urban Khaki, met het dak, de voorste dakstijlen en de achterspoiler in Dynamic grey – een look die verwijst naar het kenmerkende lichte dak van de klassieke FJ40 Land Cruiser van Toyota.
  • Het nieuwe model krijgt ook detailwijzigingen die op het gehele Toyota RAV4-gamma van 2022 zullen worden ingevoerd, waaronder nieuwe LED-projectorkoplampen en LED-mistlichten vooraan. De hybride elektrische versie en de benzineversies worden geleverd met een nieuw 10-spaaks velgdesign in licht zilver voor de Mid-uitvoering en in glanzend zwart voor de Style-uitvoering.

Interieur:

  • Het interieur is uitgerust met een specifiek design voor de stoffering van de stoelen waarbij soepel zwart kunstleder, met diepe, gewatteerde secties voor de rugleuning en de zitting, wordt gecombineerd met contrasterende oranje stiknaden. Tevens worden Toyota RAV4 ADVENTURE-dorpellijsten gemonteerd.
  • De nieuwe LED-verlichting, de elektrisch verstelbare voorpassagierstoel, de verlichte ruitbedieningsknoppen en de nieuwe USB-C-poorten voor het opladen van telefoons en mobiele apparaten dragen verder bij tot het comfort.

Vierde generatie hybride technologie

De Toyota RAV4 ADVENTURE wordt aangedreven door de vierde generatie hybride technologie van Toyota en is standaard uitgevoerd met intelligente vierwielaandrijving, die mogelijk wordt gemaakt door een bijkomende compacte elektromotor op de achteras. Deze efficiënte, maar krachtige hybride aandrijflijn, die elektromotoren combineert met een 2.5 l viercilinder benzinemotor met een van de beste cijfers inzake thermische efficiëntie voor serieproductiemotoren ter wereld, levert 222 pk. Dankzij de AWD-i is ook een (geremd) aanhangwagengewicht van 1650 kg mogelijk.

De ultieme SUV

De recentste wijzigingen zorgen ervoor dat het momentum van de best verkopende SUV ter wereld behouden blijft. In 1994 creëerde de originele Toyota RAV4 een nieuwe markt voor recreatieve SUV's met de wendbaarheid van een gewone wagen, een ware doorbraak die ervoor heeft gezorgd dat van het model sindsdien meer dan tien miljoen exemplaren zijn verkocht wereldwijd. Deze innovatiegeest is behouden doordat de Toyota RAV4 als eerste model in zijn segment een hybride aandrijving kreeg; vandaag is de Toyota RAV4 Hybride tevens de best verkopende SUV met elektrische motorisatie.

De nieuwe Toyota RAV4 ADVENTURE en het bijgewerkte RAV4-gamma zullen verkrijgbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2022. Prijzen volgen binnenkort.

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

New model
Over Toyota Belgium NV/SA