De Verso 2016 introduceert Toyota Safety Sense, een opgewaardeerd interieur, nieuw ontworpen lichtmetalen velgen en een nieuwe koetswerkkleur

De Verso 2016 introduceert Toyota Safety Sense, een opgewaardeerd interieur, nieuw ontworpen lichtmetalen velgen en een nieuwe koetswerkkleur

  • Modeljaarupdate van Toyota's compacte MPV, ontwikkeld in Europa
  • Toyota Safety Sense standaard gemonteerd op het hele gamma
  • Opgewaardeerd interieur en verbeterd Toyota Touch® 2-multimediasysteem
  • Nieuw ontworpen lichtmetalen velgen en nieuwe koetswerkkleur

De Toyota Verso, ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa, heeft zich sinds zijn oorspronkelijke lancering in 2002 opgewerkt tot een consequent populaire speler in het C-MPV-segment, met meer dan 700.000 verkochte exemplaren.

De Verso, die werd ontwikkeld op maat van de uiteenlopende wensen van de huidige monovolumekopers, biedt heel wat waar voor zijn geld, met de legendarische kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van Toyota. Ondanks zijn compacte buitenafmetingen kan hij schermen met een uitzonderlijk plaatsaanbod, een van de grootste ruimtes tussen de zetelrijen in zijn klasse en de uitzonderlijke functionaliteit van Toyota's 'Easy Flat'-zetelsysteem.

Het opgefriste en bijgewerkte Verso-gamma voor 2016 bouwt voort op die kerneigenschappen door de toevoeging van het Toyota Safety Sense-systeem, een opgewaardeerd interieur, nieuw ontworpen lichtmetalen velgen en een uitgebreide waaier aan kleuren.

Het Toyota Safety Sense-systeem, dat standaard voorzien is op het hele Verso-gamma, tilt de actieve veiligheid en rijhulpsystemen naar nieuwe hoogten. Het biedt klanten immers een waarschuwing voor dreigende ongevallen (Pre-Collision System[1], PCS), een rijstrookwaarschuwing (Lane Departure Alert, LDA) en automatische grootlichten (Automatic High Beam, AHB).

Het opgewaardeerde interieur onderscheidt zich door een nieuw, robuuster en dynamischer lederen stuurwiel en een nieuwe versnellingspook met een hoogwaardige afwerking in metaal en leder. Bovendien oogt het interieur harmonieuzer dankzij nieuwe grafietkleurige inzetstukken voor de middenconsole, de parkeerremgreep en de bekerhouders.

Om dat gevoel van harmonie nog te versterken werden de zetels in de Comfort en Dynamic-uitvoeringen afgewerkt met een nieuwe, hoogwaardige bekleding, met gebosseleerde inzetstukken op de voor- en achterkant van de rugleuning. Nieuwe zetels in de kleuren Dark Grey en Light Grey geven dan weer een geraffineerde toets aan het interieur van de Premium-uitvoering.

Het verbeterde Toyota Touch® 2-multimediasysteem kreeg een groter 7"-aanraakkleurenscherm. De jongste softwaregeneratie maakt het systeem bovendien gebruiksvriendelijker terwijl de navigatiesystemen Toyota Touch® 2 with Go en Toyota Touch® 2 with Go Plus de vruchten plukken van verbeterde navigatiemogelijkheden en diverse nieuwe functies.

De modelupdate voor 2016 brengt ook de nieuwe koetswerkkleur Platinum Bronze en nieuwe 16" en 17" lichtmetalen velgen met een dynamischer design en een machinaal gepolijste afwerking met zich mee.

De Verso 2016 zal in heel Europa verkrijgbaar zijn vanaf februari volgend jaar en zal worden aangedreven door een 1,6 D-4D-diesel of een 1,6- of 1,8-liter Valvematic-benzinemotor.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense verwerkt informatie aangeleverd door een compacte voorruiteenheid met laser en camera om aanrijdingen in een brede waaier aan verkeerssituaties te helpen voorkomen of de ernst ervan te verminderen.

Bij snelheden tussen ongeveer 10 km/u en 80 km/u detecteert het pre-collision-systeem voorliggers en beperkt het risico op kop-staartaanrijdingen. Zodra het systeem een dreigende aanrijding detecteert, maant het de bestuurder met auditieve en visuele waarschuwingen aan tot remmen.

PCS bereidt het remsysteem zelfs voor om extra remkracht te leveren wanneer de bestuurder het rempedaal intrapt. Als de bestuurder niet op tijd reageert, remt het systeem de wagen automatisch af om de snelheid met ongeveer 30 km/u[2] te verlagen of de wagen zelfs helemaal tot stilstand te brengen. Zo voorkomt het de aanrijding of vermindert het de kracht van de impact.

De rijstrookwaarschuwing volgt de rijstrookmarkeringen en helpt ongevallen en frontale botsingen bij het veranderen van rijstrook te vermijden. Wanneer de wagen van zijn rijstrook begint af te wijken zonder dat de richtingaanwijzers werden geactiveerd, waarschuwt LDA de bestuurder met een geluidssignaal en een verklikker.

De automatische grootlichten helpen een uitstekend zicht naar voren te verzekeren bij nachtelijke ritten. Het systeem detecteert zowel de koplampen van tegenliggers als de achterlichten van voorliggers en schakelt automatisch over tussen groot- en dimlichten om te voorkomen dat andere bestuurders verblind worden. Door meer gebruik te maken van de grootlichten, maakt het systeem voetgangers en hindernissen beter zichtbaar.

Dankzij het Toyota Safety Sense-systeem dat het risico op ongevallen vermindert, kunnen bestuurders van de nieuwe Verso 2016 genieten van lagere verzekeringstarieven

 

[1] Technische naam: Pre-Crash System

[2] Resultaten behaald tijdens tests met een wagen die 30 km/u reed en een stilstaande wagen. De werking van het systeem is afhankelijk van de rijomgeving (inclusief wegdek en weer) en de toestand van de wagen.

 

Over Toyota Belgium NV/SA