Skip to Content
Er was eens ... de Toyota RAV4

Er was eens ... de Toyota RAV4

Toen de eerste generatie van de RAV4 in maart 1994 werd onthuld op het Autosalon van Genève, luidde hij een nieuw tijdperk in voor de terreinwagens.

In mei van dat jaar ging de verkoop van start in Japan. Europa, Afrika, Australië en Latijns-Amerika volgden in juni. De initiële schattingen mikten op 4.500 exemplaren per maand. Maar toen er in de eerste maand 8.000 bestellingen werden genoteerd, werd het productievolume verdubbeld. Het eerste 'Recreational Active Vehicle' met 4-wielaandrijving lag aan de basis van een heel nieuw SUV-segment, dat sindsdien is blijven groeien.

De eerste 4WD voor de stad werd gelanceerd als een compact driedeursmodel en had nog maar weinig gemeen met de klassieke terreinwagen. Hij werd aangedreven door een relatief kleine 2,0-liter motor, die overdwars gemonteerd werd in een zelfdragend koetswerk met onafhankelijke ophanging rondom. Met zijn lengte van 3,69 m was hij korter dan de meeste huidige stadswagens. De RAV4 was een echte pionier.

Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de RAV4, vindt u hieronder een persdossier over de volledige geschiedenis van het model.

Contacteer ons
Over Toyota Belgium