Frisse looks en slimme technologie voor de Toyota Highlander 2023

Frisse looks en slimme technologie voor de Toyota Highlander 2023

  • Toyota introduceert updates voor Highlander SUV in 2023
  • Introductie van Toyota Smart Connect- en Smart Connect+-multimediasystemen en aanpasbaar digitaal instrumentenpaneel
  • Nieuwe optionele Cypress Green metallic lak en premium 20-inch lichtmetalen velgen in glanzend zwart
  • Eerste leveringen voor Q4 2022

De Highlander, Toyota’s grootste hybride elektrische SUV, krijgt opties voor een frisse look en nieuwe technologieën in het modeljaar 2023 voor een persoonlijkere gebruikerservaring met meer connectiviteit.

Toyota Smart Connect

De Highlander, die in 2021 zijn debuut maakte in West-Europa, biedt verfijning met een flexibel interieur met zeven zitplaatsen en Intelligent All Wheel Drive-prestaties (AWD-i). De Highlander is het nieuwste model dat met het nieuwe Toyota Smart Connect-multimediasysteem is uitgerust. Dit heeft een 12,3-inch touchscreen met hoge definitie en extra functies, waaronder cloudnavigatie met realtime verkeersinformatie en een ingebouwde Voice Agent. De cloudnavigatie is toegankelijk zonder dat u een smartphone hoeft te koppelen en brengt geen extra datakosten met zich mee. De nieuwe Highlander wordt namelijk verkocht inclusief vierjarig data-abonnement met handige, over-the-air systeemupdates. De duurdere uitvoeringen zijn uitgerust met Toyota Smart Connect+, dat bovendien een ingebouwd navigatiesysteem omvat waarmee u routes kunt plannen wanneer en waar er geen verbinding met de cloud beschikbaar is. Dit systeem biedt ook driedimensionale stadskaarten, herkenning van verkeersborden en informatie over de locatie van vaste flitspalen.

De nieuwe systemen maken handige functies op afstand mogelijk, zoals vergrendeling en ontgrendeling van de portieren en bediening van de alarmlichten om de auto op een drukke parkeerplaats terug te vinden. Ze maken draadloze smartphoneverbinding via Apple CarPlay mogelijk en bieden daarnaast een bekabelde verbinding om Android Auto te gebruiken. Alle Highlander-uitvoeringen hebben nu een draadloos laadplateau, dat in de voorste console is geplaatst voor meer gebruiksgemak.

Nieuw instrumentenpaneel

Het instrumentenpaneel voor de bestuurder is volledig opnieuw ontworpen. Daarbij is een nieuwe 12,3-inch digitale combimeter met goed afleesbare informatie en een intuïtieve bediening geïntroduceerd. Het paneel geeft de indruk van een verzameling driedimensionale holle meters. De bestuurder kan de graphics aan zijn voorkeur aanpassen en heeft daarbij keuze uit vier designthema’s: Casual, Smart, Tough en Sport.

Nieuwe premium look

Nieuw voor 2023 is een optionele Cypress Green metallic lak, die de kenmerkende styling van de Highlander versterkt en hem laat opvallen op de weg. De nieuwe 20-inch lichtmetalen velgen in glanzend zwart zorgen voor een contrasterend stijlelement.

Over de Toyota Highlander

De Highlander 2023 behoudt zijn 248 DIN-pk hybride elektrische aandrijflijn, die met een CO2-uitstoot van 149 g/km (gecombineerde WLTP-cyclus) de beste gewicht-emissieverhouding in zijn segment heeft*.

De nieuwe Highlander is nu te bestellen en de eerste leveringen beginnen in het vierde kwartaal van 2022.

* Voor auto’s zonder plug-in systeem

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Facelift
Over Toyota Belgium NV/SA