Gemengde gevoelens voor TOYOTA GAZOO Racing

Bij de tweede ronde van het WEC-kampioenschap (World Endurance Championship) 2016 van de FIA op Spa-Francorchamps deed TOYOTA GAZOO Racing zich dit weekend opnieuw opmerken.

Hoewel de bolides pas aan hun tweede race toe waren, stond de volledig nieuwe TS050 HYBRID urenlang aan de leiding in deze opwindende race en was TOYOTA goed op weg om de zege te behalen.

Helaas kon auto nr. 6 geen podiumpositie halen door een mechanisch probleem en moest ook de leidende auto nr. 5 zich terugtrekken in de pits door een motorprobleem.

Om te bewijzen dat TOYOTA niet denkt aan opgeven, werd auto nr. 5 terug het circuit opgestuurd voor een laatste ronde en legde hij de volledige 7,004 km van het circuit in Spa (inclusief de legendarische klim van Eau Rouge/Raidillon) volledig elektrisch af.

Zo behaalde het team toch nog waardevolle punten. Ze blijven dan ook positief over de prestaties van de TS050-bolides en zullen de mechanische problemen tot op de bodem onderzoeken voor de 24 Uren van Le Mans volgende maand.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA