Toyota en Lexus in top drie meest betrouwbare automerken

Toyota en Lexus in top drie meest betrouwbare automerken

Volgens een enquête van Test Aankoop, bij maar liefst 9.000 Belgen, is Lexus het meest betrouwbare automerk. Toyota, Porsche en Honda eindigen op een gedeelde tweede plaats. Mitsubishi sluit de top drie af. Met maar liefst vier Japanse automerken in de top vijf, mogen we stellen: Japanse auto’s zijn het meest betrouwbaar!

In totaal werden 37.000 Europese bestuurders bevraagd. Centraal stond de vraag: hoe vaak moesten autobestuurders het afgelopen jaar naar de garage omwille van een panne, en van welke aard was die dan? De resultaten werden vergeleken met die van 2015, en vervolgens werd een score op 100 toegekend aan de 37 automerken die in België te koop zijn. Het daaruit voortvloeiende klassement is duidelijk: Japanse automerken scoren erg hoog en zijn dus het meest betrouwbaar.

 

Lexus kroont zich tot nummer 1 met een score van 95%. Toyota, Honda en Porsche delen de tweede plaats met elk 93%. Mitsubishi eindigt op plaats 3 met 92%. Achteraan in de ranking  zie je merken als Dodge, Chrysler, Alfa Romeo en Fiat. De meest voorkomende pannes hebben te maken met de boordelektronica (19 %), de remmen (8 %) en de elektronische motorsturing (8 %). Ook wat het onderhoud betreft scoren de Japanse merken goed. Autobestuurders zijn erg tevreden over de service die Lexus aanbiedt.

 

De volledige resultaten en meer info vind je terug op Test Aankoop.

 

Over Toyota Belgium NV/SA