Nieuwe Avensis 2015

Nieuwe Avensis 2015

Prestige, comfort & efficiëntie

Dinsdag 16 juni 2015 — Met zijn aantrekkelijke stijl, nieuwe motoren en innovatieve technologie wil de nieuwe Avensis het leven van de koper vereenvoudigen. Hij werd – ongeacht de versie of uitvoering – ontworpen als een prestigieuze, betrouwbare, veilige en comfortabele reisgezel.

Sinds het model eind 1997 werd gelanceerd en drie generaties later, vonden meer dan 1.711.800 exemplaren van de in Europa ontworpen, ontwikkelde en gebouwde Avensis een eigenaar in Europa.

Kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid waren van bij het begin de voornaamste troeven van de Avensis. Het huidige model scoort jaar na jaar erg hoog in het QDR-klassement van het D-segment. In 2014 kreeg de Avensis zelfs de hoogste score in de Duitse tevredenheidsstudie van J.D. Power.

Hoewel de Avensis traditioneel zowel particuliere kopers als de fleetmarkt aanspreekt, neemt die laatste groep – goed voor 75 % van de totale verkoop in het D-segment – veruit het grootste deel van de verkoop voor zijn rekening.

Om in te spelen op de vraag naar meer prestige, luxe en elegantie van particuliere klanten en de vraag naar meer sportiviteit, dynamisme en elegantie van bedrijfswagengebruikers werd de nieuwe Avensis 2015 ontworpen om vijf aspecten gevoelig te verbeteren:

Design – een nieuw, eleganter, prestigieuzer en dynamischer koetswerkdesign met LED-lichten.

Waarneembare kwaliteit en comfort - een volledig nieuw, eleganter en meer geraffineerd interieurdesign met de nadruk op een onovertroffen gevoelskwaliteit, comfort, bekleding, afwerking, kleurencombinaties en NVH-waarden.

Veiligheid - een volledige upgrade van de veiligheidssystemen om de maximale vijfsterrenscore van EuroNCAP te behalen. Toyota legde zich voornamelijk toe op actieve veiligheidstechnologie en introduceert het nieuwe Toyota Safety Sense-systeem, dat standaard wordt voorzien op het hele gamma.

Uitrusting en prijs-kwaliteitverhouding – een nieuwe gammastructuur die de uitrustingsniveaus duidelijker van elkaar onderscheidt, een toonaangevende standaarduitrusting en geavanceerde technologieën zoals het Toyota Touch 2-systeem en het 8"-multimediascherm.

Rijplezier en gebruikskosten - twee nieuwe dieselmotoren, een lagere CO2-uitstoot voor het hele gamma, grotere onderhoudsintervallen en lagere onderhoudskosten, alsook aanpassingen aan het chassis en het stuursysteem voor een beter rijcomfort en rijgedrag.

Toyota is ervan overtuigd dat deze ingrijpende verbeteringen niet alleen bestaande klanten zullen overtuigen, maar ook nieuwe klanten zullen aantrekken, die vallen voor het royale aanbod van de nieuwe Avensis.

Gelieve in bijlage het complete persdossier van de nieuwe Avensis 2015 in pdf-formaat terug te vinden.

Stephan Lesuisse 02/386.73.37 at Toyota Belgium

Over Toyota Belgium