Nieuwe GR SPORT-versie geeft Toyota RAV4 extra edge

Nieuwe GR SPORT-versie geeft Toyota RAV4 extra edge

  • De Toyota RAV4 krijgt een sportieve en stoere look met de nieuwe GR SPORT-uitvoering
  • Beschikbaar in zowel zelfopladende hybride als plug-in-hybride versies van de segmentbepalende recreatieve SUV, met intelligente vierwielaandrijving (AWD-i)
  • Stylingpakket geïnspireerd op de wereldwijde prestaties van TOYOTA GAZOO Racing, plus aangepaste ophanging voor een sportiever rijgedrag
  • De nieuwe modellen beschikken ook over alle geavanceerde technologische kenmerken van de RAV4 model 2023, inclusief het nieuwste multimediasysteem
  • Nieuwe RAV4 GR SPORT is beschikbaar vanaf eind oktober

Dankzij een constante evolutie en verbetering staat de toonaangevende Toyota RAV4 al bijna 30 jaar aan de top. Trouw aan zijn reputatie om regelmatig nieuwe ideeën te introduceren en aantrekkelijk te blijven voor de klant, heeft Toyota met succes zijn toonaangevende knowhow over elektrificatie toegepast om nóg efficiëntere zelfopladende hybride en plug-in-hybride aandrijflijnen te leveren, die toch net zo praktisch en performant zijn als de authentieke SUV. Nu voegt het een nieuwe, sportievere dimensie toe aan de RAV4-line-up met de nieuwe GR SPORT-versies.

Na de succesvolle introductie van de GR SPORT-versies bij andere modellen, zoals de Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR en Hilux, krijgt de RAV4 een nieuw stylingpakket en sportiever rijgedrag die zullen aanslaan bij klanten die de voorkeur geven aan een auto met een meer uitgesproken imago.

De nieuwe versie is beschikbaar voor zowel de hybride als de plug-in-hybride versies met intelligente vierwielaandrijving (AWD-i) en haalt de inspiratie voor haar styling uit het succes van meervoudig wereldkampioen TOYOTA GAZOO Racing.

Exterieur

De gedurfde stijl van de GR SPORT wordt benadrukt door de wielkastlijsten, sierlijsten op de flanken en afwerking van de achterdeur in pianozwart. Aan de voorkant zijn er meer prominente sierringen rond de mistlichten met hetzelfde zwarte G-mesh-patroon als de grille en nieuwe voorspoilers - afgewerkt in donkerzilver op het hybride model en, met een ander ontwerp passend bij de aandrijflijn, gunmetal-grijs op de plug-in hybride. De discrete GR-emblemen op de grille en de achterdeur wijzen op de sportievere uitvoering.

De nieuwe RAV4 GR SPORT is het eerste model met lichtmetalen velgen die zijn afgewerkt met een nieuwe, uiterst nauwkeurige lijnsnijtechniek. De standaard 19-inch velgen hebben een glanzend zwarte afwerking met fijne, machinaal bewerkte details in de vorm van krijtstreepjes die het sterke design met vijf dubbelspaken accentueren.

Interieur

De sportieve en toch verfijnde uitstraling zet zich door in het interieur, waar de voorste zetels zijn uitgevoerd in een zachte bekleding met suède-effect en kunstlederen zijsteunen - materialen waarin geen dierlijke producten zijn verwerkt. Op de hoofdsteunen staat het GR-logo in een zwart-op-zwart reliëf, terwijl er voor contrast werd gezorgd door de zetels, het stuur en de versnellingspook met zilverkleurig stiksel, en de portieren en het stuurwiel met gunmetal af te werken. Het GR-logo staat ook op de vloermatten en het stuur.

De nieuwe modellen zijn standaard uitgerust met het nieuwe multimediasysteem met een high-definitiondisplay van 10,5 inch en aanpasbare digitale combimeter van 12,3 inch voor de bestuurder, belangrijke elementen in de upgrade van de RAV model 2023. De Toyota T-Mate veiligheids- en rijhulpfuncties beschikken ook over de extra functionaliteit van de nieuwste generatie Toyota Safety Sense. Het pakket omvat het nieuwe Emergency Steering Assist-systeem en het verbeterde Pre-Collision System.

Bovendien zijn alle GR SPORT-modellen standaard voorzien van elektrische verstelling van de zetels vooraan, geheugeninstellingen voor de bestuurderszetel, en standaard een panoramische monitor.

Prestaties

Het sportievere uiterlijk van het GR SPORT-model wordt aangevuld met verdere verbeteringen aan de ophanging. De nieuwe, stuggere veren en schokdemperinstellingen zullen de RAV4 GR SPORT naar verwachting een betere wegligging geven en de rijervaring aantrekkelijker maken.

Toyota RAV4

De Toyota RAV4 onderscheidt zich door de eerste recreatieve SUV van de wereld te zijn. De lancering ervan in 1994 zorgde ervoor dat dit vandaag een van de populairste en meest concurrentiële marktsegmenten is. Het blijvende succes van de RAV4 blijkt uit de cumulatieve wereldwijde verkoopcijfers die in 2020 de 10 miljoen overschreden, terwijl de RAV4 blijft regeren als de best verkochte SUV ter wereld.

In zijn nieuwste, vijfde generatie blijft hij bepalend voor zijn segment, met een ruime keuze aan efficiënte en geëlektrificeerde aandrijflijnen, samen met de optie van Toyota's elektrische intelligente vierwielaandrijving (AWD-i). Als eerste model dat gebruik maakt van Toyota's wereldwijde GA-K-architectuurplatform zorgen zijn lage zwaartepunt en hoge carrosseriestijfheid voor aanzienlijk verbeterd rijgedrag, comfort en royale binnenruimte voor zowel passagiers als lading.

RAV4 PHEV Prijslijst 297x210_Toyota_Pricelist_010124_RAV4-PLUGIN-HYBRID_BE_2.pdf - 823 KB RAV4 HEV Prijslijst 297x210_Toyota_Pricelist_010723_RAV4_BE_3.pdf - 657 KB Technische fiche Spec sheet.pdf - 287 KB Uitrusting RAV4 PHEV NL_RAV4-PLUG-IN_Range-Overview_10-2022-(1).pdf - 1 MB Uitrusting RAV4 HEV NL_Range-Overview-RAV4_10-2022-(4).pdf - 2 MB
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Facelift
Over Toyota Belgium NV/SA