NIEUWE PRIUS PLUG-IN HYBRID 2017

NIEUWE PRIUS PLUG-IN HYBRID 2017

INLEIDING

De nieuwe oplaadbare versie van de hybride Prius verenigt alle eigenschappen van de vierde ‘Full Hybrid’-generatie, gebaseerd op het nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture) met een in dit segment ongeëvenaard elektrisch rijbereik. Hij doet daarvoor een beroep op een aantal uiterst innovatieve technologieën.

Toyota was de eerste constructeur ter wereld die een oplaadbare hybridewagen aanbood. Met deze tweede generatie van de oplaadbare Prius zet Toyota een nieuwe stap in de richting van zijn doelstelling om de CO2-uitstoot van al zijn wagens tegen 2050 met 90 % te reduceren*. Om dat te realiseren zet de constructeur volop in op hybridewagens (HV), oplaadbare hybridewagens (PHV), elektrische wagens (EV) en brandstofcelwagens (FCV).

Voor zijn nieuwe ‘Plug-in Hybrid’ bouwde Toyota voort op de reacties en commentaren van klanten die de eerste generatie kochten. Zo zet de nieuwe stekkerhybride niet alleen een opmerkelijke stap voorwaarts in vergelijking met de vorige generatie, maar vormt hij ook op zichzelf beschouwd een onuitgegeven wagen.

Hij kan schermen met tal van geavanceerde technologische nieuwigheden, waaronder enkele primeurs bij Toyota, zoals de batterijverwarming en de dubbele motor-/generatoraandrijving. Die worden aangevuld met twee wereldpremières: een nieuwe zonnecelsysteem op het dak om het zuiver elektrische rijbereik te vergroten en een airconditioning op basis van een warmtepomp met gasinjectie.

Zo werd zijn elektrische rijbereik meer dan verdubbeld tot ruim 50 kilometer en steeg zijn topsnelheid in de elektrische modus van 85 naar 135 km/u. De nieuwe Prius Plug-in Hybrid zet een enorme stap voorwaarts op het gebied van efficiëntie, prestaties, innovatie en esthetiek, maar blijft bovenal trouw aan Toyota’s streefdoel om de ideale ecologische auto te bouwen.

*In vergelijking met het niveau geregistreerd in 2010.

Ontdek alles over de nieuwe Prius Plug-in in bijgaand persdossier

 

 

Over Toyota Belgium NV/SA