NIEUWE TOYOTA LAND CRUISER 150

•   Met zijn terreinerfgoed dat meer dan 65 jaar teruggaat, blijft de Land Cruiser uniek in zijn segment door zijn vermogen om een uitmuntende kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid te verenigen met ongeëvenaarde terreinprestaties en een nog hoger niveau van luxe, comfort en prestige.

 

De Land Cruiser is verkrijgbaar in meer dan 190 landen over de hele wereld, een record dat door geen enkel bestaand Toyota-model wordt geëvenaard. Zijn onovertroffen terreincapaciteiten hebben hem dan ook een onwrikbare reputatie als een van de meest robuuste en betrouwbare terreinwagens ter wereld opgeleverd, evenals een leidersplaats in meer dan tien Europese landen.

De nieuwe Land Cruiser zet die reputatie nog extra kracht bij met een nieuwe, modernere en krachtigere koetswerkstijl, een eleganter, comfortabeler en kwalitatiever interieur, betere rijeigenschappen en meer gebruiksgemak, zowel op de weg als op het terrein.

Het nieuwe dashboard met ergonomisch geoptimaliseerde en functioneel gegroepeerde schakelaars biedt plaats aan het multimediasysteem Toyota Touch® 2 met Go en 8”-aanraakscherm, de Optitron-instrumenten en een vanaf het stuurwiel te bedienen, multifunctioneel informatiedisplay van 4,2 duim.

Het interieurcomfort staat voortaan op een hoger niveau dankzij de geventileerde voorzetels, de verwarmbare achterzetels, de automatische klimaatregeling, de elektrisch verwarmbare voorruit en verwarmbare ruitensproeiers, de elektrisch verstelbare buitenspiegels die zich naar beneden kantelen wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld en de nieuw ontworpen intelligente sleutel.

In West-Europa wordt de nieuwe Land Cruiser aangedreven door een 130 kW/177 pk sterke 2.8 D-4D-turbodieselmotor. In Oost-Europese landen is hij ook verkrijgbaar met een 2.7 VVT-i-benzinemotor (122 kW/164 pk) en een 4.0 VVT-i-benzinemotor (183 kW/249 pk).

Het geheim achter de ongeëvenaarde terreincapaciteiten van Land Cruiser is de combinatie van een in dit segment unieke, uiterst duurzame, onvervormbare ‘body-on-frame’-constructie en een opmerkelijk niveau van begeleiding en technische ondersteuning.

Door zelfs onervaren bestuurders te helpen om de terreinprestaties van de wagen te maximaliseren, maken de terreinsystemen de Land Cruiser tot een van de meest geavanceerde, veiligste, aangenaamste en meest gebruiksvriendelijke 4x4-wagens ter wereld.

De terreinkwaliteiten van de nieuwe Land Cruiser worden naar een nog hoger niveau getild dankzij drie verschillende achterdifferentiëlen (open, vergrendelbaar of nieuw Torsen-differentieel met beperkte slip).

Ook werd het MTS-systeem (Multi-terrain Select System) verbeterd door de toevoeging van een AUTO-modus, die automatisch wordt geactiveerd met de kruipfunctie met vijf snelheden. Daarnaast werd het gamma controlefuncties van het Multi-terrain-systeem uitgebreid met een bodemzicht (Underfloor View), een roterend vooraanzicht (Front View Rotation), een panoramisch zicht (Panoramic View) en een breedbeeldzicht naar achteren (Wide Rear View Display).

De nieuwe Land Cruiser kan voortaan worden uitgerust met het ‘Toyota Safety Sense’-systeem. Dat verenigt een aantal actieve-veiligheidstechnologieën om aanrijdingen in uiteenlopende verkeersomstandigheden te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Het omvat een botswaarschuwing (Pre-Collision System, PCS) met voetgangersherkenning, een adaptieve snelheidsregelaar (Adaptive Cruise Control, ACC), een rijstrookwaarschuwing (Lane Departure Alert, LDA), automatische grootlichten (Automatic High Beam, AHB) en een verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist, RSA).

Andere veiligheidssystemen zijn onder meer de dodehoekmonitor (Blind Spot Monitor, BSM) met detectie van dwarsverkeer achter de auto (Rear Cross Traffic Alert, RCTA) en de opgewaardeerde bandenspanningscontrole (Tyre Pressure Warning System, TPWS).

Geen enkele andere SUV biedt deze unieke combinatie van weggedrag en terreinprestaties. Met zijn krachtige uitstraling op de weg en zijn gesofisticeerde technologie aan boord is de nieuwe Land Cruiser een prestigieuze 4x4 die alle terreinen probleemloos trotseert zonder in te boeten aan comfort en verfijning.

Waar u ook heen wilt, de Land Cruiser brengt u steeds naar uw bestemming ... en weer terug.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA