NIEUWE TOYOTA PRIUS BEKROOND MET TOPSCORE VAN VIJF STERREN IN DE EURO NCAP-VEILIGHEIDSTESTS

  • De nieuwe Prius bevestigt de uitstekende veiligheidsprestaties waarvoor het 'full hyrid' model bekend staat in het Euro NCAP-testprogramma.
  • Derde opeenvolgende Prius-generatie ontvangt de topscore van vijf sterren van de onafhankelijke testorganisatie.
  • Toyota Safety Sense - standaard op alle versies - levert extra bescherming om de bestuurder te helpen een ongeval te voorkomen, of de ernst ervan te beperken.
  • Platform gebaseerd op de Toyota New Global Architecture en het gebruik van ultrasterke staalsoorten in het koetswerk garanderen ingebouwde stevigheid.

De gloednieuwe Toyota Prius sleepte de topscore van vijf sterren in de wacht tijdens de veiligheidstests van de onafhankelijke testorganisatie Euro NCAP. Het resultaat bevestigt de reputatie van de Prius als een van de veiligste wagens in zijn klasse. Daarmee zet de nieuwe Prius de topscore van de tweede en derde generatie verder.

De voortdurende verbetering van de Toyota-veiligheidstechnologieën hielp de Prius - de best verkochte 'full hybrid' ter wereld - om te voldoen aan de strengere en ruimere testcriteria van Euro NCAP. Zo wordt niet alleen getest hoe het voertuig de inzittenden en voetgangers beschermt in levensechte ongevalsituaties, maar wordt ook de kwaliteit en de veiligheidsuitrusting geëvalueerd.

De nieuwe Prius behaalde een uitstekende score van 92 % voor de algemene bescherming van volwassen inzittenden, 82 % voor de bescherming van kinderen, 77 % voor de bescherming van voetgangers en 85 % voor de prestaties van de rijbijstandssystemen.

In zijn verslag prees Euro NCAP de nieuwe Prius voor zijn maximumscore in de zijdelingse botstingstest dankzij "de goede bescherming van alle cruciale lichaamsdelen". De organisatie was verder ook lovend over de prestaties van het autonome noodremsysteem. Deze veiligheidsfunctie maakt deel uit van het pre-collision-systeem. Het detecteert zowel voetgangers als voertuigen op het traject van de wagen en reageert op hun bewegingen.

Het pre-collision-systeem behoort samen met de adaptieve snelheidsregelaar met Full Speed Following-functie, de rijstrookassistent met stuurcontrole, de automatische grootlichten en de verkeersbordenherkenning tot het Toyota Safety Sense-pakket van actieve veiligheidsfuncties dat standaard voorzien is op elk nieuw Prius-model. Er zijn ook bijkomende radargestuurde systemen beschikbaar, zoals de dodehoekmonitor en de detectie van dwarsverkeer.

De prestaties van de nieuwe Prius tijdens de crashtest bevestigen de fundamentele sterkte van het platform gebaseerd op de Toyota New Global Architecture en van zijn koetswerk. Dat maakt gebruik van strategische verstevigingen en ultrasterke staalsoorten om de impactkrachten te absorberen en weg te leiden van het passagierscompartiment.

De nieuwe Prius werd eerder dit jaar gelanceerd. Het is de meest zuinige en schone 'full hybrid' van Toyota tot nog toe en verzekert tegelijkertijd een rijervaring die lonender en meeslepender is dan ooit.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA