Nieuwe Toyota PROACE MAX vervolledigt een compleet en geëlektrificeerd Toyota Professional-gamma

Nieuwe Toyota PROACE MAX vervolledigt een compleet en geëlektrificeerd Toyota Professional-gamma

  • De PROACE-familie groeit met de gloednieuwe grote bestelwagen, de PROACE MAX
  • Het Toyota Professional-gamma wordt vernieuwd met een volledig en geëlektrificeerd aanbod
  • De PROACE-familie krijgt een grotere actieradius
  • Krachtige, vernieuwde look voor de nieuwe PROACE en PROACE CITY
  • De nieuwe Hilux Hybrid 48V vervolledigt een uitgebreide line-up
  • De klantenservice wordt verbeterd via een nieuw retailconcept, concurrentiële financiering en ondersteuning na verkoop
  • PROACE & PROACE VERSO MY24 beschikbaar vanaf januari, PROACE MAX vanaf zomer 2024

Toyota Professional biedt een uitgebreidere keuze dan ooit aan, met een vernieuwd en uitgebreid gamma van geëlektrificeerde bedrijfsvoertuigen, aangevuld met een compromisloos engagement op het vlak van de klantenservice, wat Toyota's voortdurende groei in de sector mogelijk maakt.

De toonaangevende technologie inzake lichte bedrijfsvoertuigen onderscheidt zich van de massa met een vernieuwde, gedurfde en robuuste look voor een uitgebreide line-up met de beste laadcapaciteiten op de markt.

Centraal staat de gloednieuwe PROACE MAX, die zich naast de vernieuwde PROACE en PROACE CITY bij de uitgebreide PROACE-familie voegt als onderdeel van een krachtig productportfolio. Ondertussen voegt de Hilux Hybrid 48V een nieuwe geëlektrificeerde optie toe aan Toyota's onstuitbare pick-up.

Een opvallend nieuw frontdesign voor de PROACE-familie benadrukt de Toyota-identiteit en creëert een opvallende eerste indruk, dankzij een strakkere vormgeving van de voorkant. De nieuwste “Full LED”-verlichtingstechnologie en de lichtmetalen velgen zorgen voor een nog opvallender uiterlijk, afhankelijk van het uitrustingsniveau.

De moderne interieurs zijn voorzien van nieuwe stuurwielontwerpen en de nieuwste boordapparatuur, afhankelijk van het uitrustingsniveau, waaronder volledig digitale displays en een up-to-date infotainmentsysteem met ingebouwde navigatie, plus draadloze Apple CarPlay- of Android Auto-connectiviteit.

Geconnecteerde services zullen een toegevoegde waarde voor de dagelijkse werkzaamheden bieden en zullen beschikbaar zijn voor elke uitvoeringsversie van de PROACE-familie, en dit vanaf het begin van de verkoop.

In lijn met Toyota's meervoudige aanpak voor koolstofneutraliteit worden alle PROACE-gezinsauto's aangeboden als geheel emissievrije batterij-elektrische voertuigen (BEV), zonder in te boeten aan praktische bruikbaarheid en betrouwbaarheid.

Door geëlektrificeerde opties aan te bieden in het hele Toyota Professional-productassortiment benadrukt Toyota zijn overtuiging dat klanten een verscheidenheid aan betaalbare en praktische opties nodig hebben om het tempo van de CO2-reductie vandaag te versnellen en te helpen bij een succesvolle overgang naar emissievrije mobiliteit in de toekomst.

Alle Toyota Professional-auto's zijn uitgerust met de nieuwste Toyota Safety Sense-technologie, die de bestuurder helpt en extra gemoedsrust biedt.

Introductie van de Toyota PROACE MAX voor zwaar gebruik

Als grootste voertuig in het Toyota Professional-gamma is de PROACE MAX voor zwaar gebruik verkrijgbaar in zes configuraties, met twee wielbasissen, drie lengtes en drie hoogtes, voor verschillende laadmogelijkheden. In zijn grootste uitvoering heeft de PROACE MAX Electric een ongeëvenaarde laadcapaciteit van 17 m³.

Laden en lossen is eenvoudig dankzij deuren over de volledige hoogte en de handige, vierkante laadopening, met een lage drempel voor gemakkelijke toegang. Voor het eerst op een Toyota openen de deuren 270 graden, waardoor de laadruimte langs de stoeprand en de toegang tot de cabine worden gemaximaliseerd.

De nieuwste batterij-elektrische technologie biedt het comfort van emissievrij rijden met het praktische voordeel van een actieradius tot 420 km (WTLP-standaard).

Het PROACE MAX-platform is ook toonaangevend voor conversies, met Toyota's compromisloze kwaliteitsnormen als basis. Het platform is verkrijgbaar met een eenwegs- of driewegskiepbak, of met laadbak met openklappende zijschotten, inclusief de optionele Chassis-, Platform- en Crew Cab-uitvoeringen met twee rijen zitplaatsen.

Modern praktisch met PROACE en PROACE CITY

De veelzijdige PROACE- en PROACE CITY-voertuigen zijn voorzien van in het oog springende visuele updates en de nieuwste technologie in zowel de bestelwagenversie als in de PROACE VERSO- en de PROACE CITY VERSO-passagiersconfiguraties, en benadrukken de uitgebreide variëteit aan praktische oplossingen binnen het Toyota Professional-gamma.

De PROACE-bestelwagen wordt geleverd met de beste aandrijflijnopties in zijn klasse en de actieradius neemt toe met 20 km tot 350 km. De PROACE heeft ook een laadvermogen dat bij zijn prestaties past, dankzij een capaciteit van maximaal 6,6 m³ en het hoogste laadvermogen in zijn klasse van 1400 kg, terwijl het voertuig in de PROACE VERSO-configuratie comfortabel plaats biedt aan maximaal negen passagiers.

Het laadvermogen is een onderscheidende eigenschap van de handige PROACE CITY, die in zijn klasse toonaangevend is op het gebied van laadvermogen en passagiersvervoer. De bestelwagen maakt slim gebruik van de beschikbare ruimte om maximaal 4,4 m³ laadvolume en tot 1000 kg te kunnen laden, afhankelijk van de aandrijflijn. De nieuwste EV-batterijtechnologie levert ook een ongeëvenaard bereik van 330 km, een toename van 50 km ten opzichte van de huidige generatie. Alle bestelwagenvarianten bieden comfortabel plaats aan drie voorpassagiers, terwijl de PROACE CITY VERSO met zeven zitplaatsen meer passagiers kan vervoeren.

Hilux Hybrid 48V verbetert een onstuitbaar icoon

Het Toyota Professional-gamma wordt verder nog uitgebreid met de nieuwe Hilux Hybrid 48V, die profiteert van een verbeterde brandstofefficiëntie en verbeterde rijprestaties, waardoor de formidabele capaciteiten van de pick-up op en naast de weg nog verder worden verbeterd.

Naast de legendarische duurzaamheid en betrouwbaarheid van de Hilux, heeft de Hilux Hybrid 48V ook een verbeterde gasrespons en een lineaire acceleratie, met bovendien verbeterde off road-prestaties via een soepelere acceleratie op ruw terrein en regeneratief remmen bij afdalingen.

De verbeteringen in het rijgedrag doen geen afbreuk aan het trek- en laadvermogen, die met respectievelijk 3500 kg en 1000 kg uitzonderlijk hoog blijven.

Complete klantenservice

Het verbeterde Toyota Professional-gamma vertegenwoordigt een hernieuwd engagement aan bedrijfsvoertuigen en Toyota streeft ernaar om de jaar-op-jaarstijging van het verkoopvolume in deze sector, die in 2022 119.000 voertuigen bedroeg, voort te zetten en is op weg om dit jaar nieuwe verkooprecords te vestigen.

Toyota wil dit bereiken door middel van een uitgebreid aanbod aan voertuigen in combinatie met een sterke focus op klantenservice, waaronder concurrentiële financieringen en verzekeringen, garanties en pechhulp door Toyota Financial Services, KINTO en Toyota Insurance Services, voor gemoedsrust en vervangwagens om klanten op de weg en aan het werk te houden.

Om de ervaring van aankoop tot eigenaarschap te verbeteren, zullen de nieuw ontwikkelde Toyota Professional Centres speciale expertise en onderhoudsfaciliteiten voor bedrijfswagens bieden.

Een bijgewerkte accessoirelijn omvat praktische draag- en opbergoplossingen, evenals beveiligings- en beschermingsopties voor extra gemoedsrust.

Meer details over de producten en diensten van Toyota Professional worden later deze maand onthuld op het 2023 Toyota Kenshiki Forum.

PROACE & PROACE VERSO MY24 beschikbaar vanaf januari, PROACE MAX vanaf zomer 2024

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux
New model
Over Toyota Belgium NV/SA