NIEUWE TOYOTA RAV4 HYBRID: INNOVATIE, COMFORT EN EFFICIËNTIE

NIEUWE TOYOTA RAV4 HYBRID: INNOVATIE, COMFORT EN EFFICIËNTIE

Bij de lancering van het nieuwe RAV4-modelgamma introduceert Toyota voor het eerst ook een hybrideversie van de compacte SUV in het Europese C-SUV-segment.

Als perfect antwoord op de eisen van een rijper en meer verfijnd C-SUV-segment verenigt de nieuwe RAV4 Hybrid de ongeëvenaarde ervaring die het merk de voorbije twintig jaar heeft opgedaan met zijn compacte SUV's door een beroep te doen op de nieuwste generatie van de innovatieve 'full hybrid'-aandrijving.

De 'full hybrid'-aandrijving van de RAV4 Hybrid koppelt een 2,5 liter benzinemotor met Atkinson-cyclus aan een krachtige elektromotor en is zowel verkrijgbaar met voor- als vierwielaandrijving. De RAV4 Hybrid AWD met elektronische E-Four-vierwielaandrijving beschikt ook over een tweede, achteraan gemonteerde elektromotor die de tractie verbetert en een sleepvermogen van 1.650 kilogram verzekert, zonder de bijkomende complexiteit van een centrale aandrijfas.

Met zijn totale systeemvermogen van 145 kW/197 pk verenigt de nieuwe RAV4 Hybrid een naadloze sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 8,3 seconden met een toonaangevend brandstofverbruik van slechts 4,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van nauwelijks 115 g/km.

De 'full hybrid'-aandrijving van de nieuwe RAV4 staat aan de top van een vernieuwd motorgamma, dat vanaf modeljaar 2015 volledig aan de Euro 6-normen voldoet.

Een nieuwe voorwielaangedreven versie met 2.0-turbodieselmotor en handgeschakelde versnellingsbak combineert een vermogen van 105 kW/143 pk en een aanzienlijk koppel van 320 Nm met een CO2-uitstoot van nauwelijks 123 g/km. De vierwielaangedreven versie met verbeterde 2.0-benzinemotor, die naar keuze wordt geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak of een CVT-transmissie, levert 111 kW/151 pk en een koppel van 195 Nm voor een CO2-uitstoot vanaf 149 g/km.

De nieuwe RAV4, die de uiterst stille, geraffineerde en verfijnde rijervaring van Toyota's hybridetechnologie naar een nog hoger niveau tilt, plukt bovendien de vruchten van een beter rijcomfort en weggedrag, een stiller interieur, een krachtiger en dynamischer koetswerkdesign, een hogere gevoelskwaliteit en betere functionaliteit in het interieur en al de jongste innovaties op het gebied van veiligheid en technologie.

Zo omvat het 'Toyota Safety Sense'-systeem een reeks nieuw ontwikkelde actieve veiligheidssystemen: de nieuwe omgevingscamera (Panoramic View Camera) geeft bijvoorbeeld een 360°-beeld van de onmiddellijke omgeving van de auto weer in vogelperspectief om gemakkelijker te parkeren en te manoeuvreren. Daarnaast kan het hertekende interieur bogen op functionelere schermen, zowel wat het multifunctionele 4,2"-scherm als het 7"-kleurenscherm van het Toyota Touch® 2-multimediasysteem in de middenconsole betreft.

REVOLUTIONAIRE MOTOR EN GEËVOLUEERDE SUV

  • Ruim 1 miljoen hybridemodellen van Toyota verkocht in Europa
  •  Wereldwijde verkoop van ruim 8 miljoen 'full hybrid'-modellen draagt bij tot daling van de uitstoot met meer dan 58 miljoen ton CO2
  • Wereldwijd 6 miljoen Toyota's RAV4 verkocht, waarvan 1,5 miljoen in Europa 90 % van de Europese exemplaren rijdt nog steeds rond
  • Nieuwe RAV4-generatie met 'full hybrid'-aandrijving combineert prestige, comfort en vermogen met unieke milieuprestaties

Voor meer informatie, gelieve het volledige persdossier te vinden in bijlage.

Over Toyota Belgium NV/SA