NIEUWE TOYOTA YARIS 2017

 

Yaris zet succesverhaal verder met ingrijpend verbeteringsprogramma

  • Yaris klaar om voort te bouwen op succes en onovertroffen marktaandeel van derde generatie
  • Europese design- en ontwikkelingsteams van Toyota nemen voortouw in wereldwijd project
  • Ontwikkelingsprogramma van 90 miljoen euro introduceert ruim 900 nieuwe onderdelen in nieuwe Yaris
  • Toyota Motor Manufacturing France blijft succesvolle Yaris bouwen voor Europa en wereldwijde markt
  • Designaanpassingen geven Yaris actievere en dynamischere look, meer raffinement en modern interieur
  • Actief veiligheidssysteem ‘Toyota Safety Sense’ standaard gemonteerd op alle nieuwe Yaris-modellen in kader van Toyota’s veiligheidsengagement
  • Yaris Hybrid verder ontwikkeld voor nog stillere prestaties en verbeterd rij- en stuurgedrag
  • Herwerkt modelgamma met nieuwe uitrustingsniveaus, gericht op specifieke doelgroepen

Met de introductie van de nieuwe, ingrijpend gewijzigde Yaris zal Toyota verder bouwen op het succesvolle elan van zijn kleine hatchback. Sinds de derde generatie van het model in 2011 werd gelanceerd, wist de Yaris zijn marktaandeel in het West-Europese B-segment voortdurend op te drijven tot meer dan 6,5 procent en ruim 208.000 verkochte exemplaren in het afgelopen jaar.

Die prestatie geeft de Yaris een sterk platform om zijn gevestigde kwaliteiten te versterken en zijn aantrekkingskracht uit te breiden naar nieuwe en alsmaar veeleisendere klanten in een uiterst competitieve markt. Design, kwaliteit, prestaties en veiligheid behoren tot de doorslaggevende aankoopcriteria en stonden dan ook centraal in het verbeteringsprogramma voor de nieuwe Toyota Yaris.

De hybrideaandrijving blijft een unieke verkooptroef voor het model en neemt momenteel ruim 40 procent van de volledige Europese Yaris-verkoop voor haar rekening.

De Yaris heeft een uitgesproken Europees erfgoed en wordt al sinds 2001 gebouwd bij Toyota Motor Manufacturing France in Valenciennes. In 2016 werd de kaap van de 3 miljoen geproduceerde exemplaren gehaald. Een deel daarvan werd geleverd in Europa, maar andere vonden hun weg naar onder meer Afrika, Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

Een wereldwijd project, geleid door Europa

Toyota heeft de verantwoordelijkheid voor de vormgeving van de nieuwe Yaris grotendeels bij zijn Europese afdeling gelegd. Het weerspiegelt meteen de kracht en kwaliteit van het B-segment in de regio. Het is namelijk de eerste keer dat wijzigingen aan de Europese Yaris ook rechtstreeks zullen worden overgenomen op zijn zustermodel Vitz, dat in Japan wordt gebouwd.

Niet minder dan 90 miljoen euro investeerde Toyota in de vernieuwing, die dan ook veel verder gaat dan een gewone tussentijdse facelift: meer dan 900 nieuwe onderdelen optimaliseren het design, de dynamische prestaties en de veiligheid van het model. De nieuwe look, die vooral tot uiting komt in de neus en achterkant, is van de hand van Toyota’s ED²-designstudio in het zuiden van Frankrijk.

EEN STERKER MODELGAMMA

De nieuwe Yaris meet zich een meer uitgesproken stijl aan, met een nieuwe voor- en achterkant die een harmonieus design en een meer actieve en dynamische look creëren. Hij oogt bovendien meer geraffineerd dankzij nieuwe details in het koetswerk en interieur en nieuwe kleuren die zijn al hoogstaande waarneembare kwaliteit nog opdrijven.

De wijzigingen aan het interieur dragen bij tot een moderner gevoel, in het bijzonder dankzij nieuwe kleuren en bekledingen en verbeterde instrumenten en bedieningselementen. Op het basismodel na beschikken alle versies voortaan over een multifunctioneel TFT-kleurenscherm in het instrumentenbord van de bestuurder.

Eveneens nieuw in het gamma is de 1,5-liter benzinemotor, ontworpen om te voldoen aan de strengere Euro 6c-normen en toekomstige homologatievereisten voor een lager verbruik in reële omstandigheden. De nieuwe krachtbron levert 10 % meer vermogen en koppel dan de vorige 1.33-motor, maar reduceert tegelijk het verbruik met maar liefst 12 %.

Toyota’s engagement om zijn wagens veiliger te maken, komt tot uiting in het feit dat alle versies van de nieuwe Yaris standaard worden uitgerust met het actieve veiligheidssysteem Toyota Safety Sense. Dat omvat onder meer een botswaarschuwing met autonome noodremhulp, automatische grootlichten, een rijstrookwaarschuwing en een verkeersbordendetectie*.

Voor het hybridemodel hebben de ingenieurs zich toegelegd op een nog stiller rijgedrag, met name tijdens acceleraties, met diverse maatregelen zoals nieuwe motorsteunen, een nieuwe rolbegrenzer, nieuwe aandrijfassen vooraan en een nieuw subframe. Het design van de nieuwe motorsteunen en de aanpassingen aan de schokdempers en elektrische stuurbekrachtiging dragen eveneens bij tot het rijcomfort en de stuurprecisie van het hybridemodel.

Toyota wilde de nieuwe Yaris niet alleen beter maken, maar wilde ook een sterker modelgamma uitbouwen om beter in te spelen op de eisen en wensen van een breder en alsmaar selectiever publiek. Het nieuwe model pakt dan ook uit met een nieuwe gammastructuur met de meest uiteenlopende kwaliteiten, van een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit tot een eigentijdse stijl en elegantie. De nieuwe Mid- en Mid+-niveaus staan centraal in het gamma, terwijl de nieuwe tweekleurige modellen de keuze aan contrasterende lakafwerkingen, zoals in 2016 geïntroduceerd, uitbreiden. Daarnaast is er ook een nieuwe ‘Chic’-versie, ontworpen met het oog op een elegantere stijl en detailafwerking.

 

ONTDEK ALLES OVER DE NIEUWE YARIS 2017 VIA BIJGEVOEGDE PERSDOSSIER

MEER FOTO'S KAN JE DOWNLOADEN VIA http://newsroom.toyota.eu/toyota-yaris-dpl/

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA