Nieuwe Toyota Yaris Cross GR SPORT munt uit in prestaties en stijl

Nieuwe Toyota Yaris Cross GR SPORT munt uit in prestaties en stijl

  • Nieuwe GR SPORT breidt compacte Yaris Cross SUV-lijn uit
  • Sportieve styling geïnspireerd door TOYOTA GAZOO Racing
  • Aangepaste ophanging voor beter stuur-, rol- en gripgevoel
  • Exterieur en interieur met exclusieve GR SPORT-kenmerken
  • Nieuwe Yaris Cross GR SPORT is verkrijgbaar vanaf september

Toyota breidt zijn compacte Yaris Cross SUV-lijn uit met de introductie van een nieuwe GR SPORT-uitvoering, die geïnspireerd is door de successen van meervoudig wereldkampioen TOYOTA GAZOO Racing. Na het succes van de gevestigde GR SPORT-edities van de Toyota Corolla, C-HR en Yaris maakt de Yaris Cross GR SPORT het model nog aantrekkelijker dankzij exclusieve exterieur- en interieurkenmerken en een aangepaste ophanging voor een scherper, aangenamer rijgedrag.

Exterieur

De nieuwe Yaris GR SPORT onderscheidt zich door nieuwe 18-inch 10-spaaks lichtmetalen velgen met een glanzend gepolijste afwerking. De sportieve accenten omvatten ook een nieuwe achterdiffuser en een grille met een exclusief, ‘diepgetrokken’ pianozwart maaspatroon en een ingetogen GR-embleem. De nieuwe Dynamic Grey-afwerking is de kenmerkende kleur van de GR SPORT, die daarnaast verkrijgbaar is als bi-tone optie met een contrasterend zwart dak en zwarte stijlen.

Interieur

In het interieur hebben de sportstoelen voorin een nieuwe grijze bekleding met rode stiksels, die ook terugkomen op het stuurwiel en de versnellingspook.

Het GR-logo is prominent aanwezig op de voorste hoofdsteunen, de startknop, de combimeter en het stuurwiel. In de portieren en op het instrumentenpaneel zijn sierlijsten in de GR SPORT-kleur gunmetal silver aangebracht.

Dynamische prestaties

De Yaris Cross staat op het GA-B-platform, dat ook is gebruikt voor de Yaris hatchback. Dit is een beproefde basis voor een aangenaam rijgedrag, met een laag zwaartepunt, een zeer stijve carrosserie en een uitgebalanceerd chassis. In de GR SPORT zijn de prestaties aangescherpt door de ophanging opnieuw af te stellen, waardoor de bestuurder een beter stuur-, rol- en gripgevoel krijgt.

Praktisch

Gemak is ingebouwd met een 40:20:40 neerklapbare achterbank en een deelbare laadvloer, waardoor de laadruimte kan worden uitgebreid van 397 liter (met alle stoelen rechtop) tot maximaal 1097 liter. De uitgekiende vormgeving maximaliseert de binnenruimte binnen compacte buitenafmetingen die ideaal zijn voor wendbaar manoeuvreren in de stad.

Als topmodel, gepositioneerd naast de Yaris Cross Elegant en Adventure, heeft de Yaris Cross GR SPORT een rijke standaarduitrusting met onder meer klimaatregeling met twee zones, verwarmde voorstoelen en inkijkwerend glas achter. De GR SPORT is ook uitgerust met het Toyota T-Mate-pakket, dat geavanceerde systemen voor actieve veiligheid en ondersteuning van de bestuurder omvat.

Hybride aandrijflijn

De Yaris Cross GR SPORT wordt aangedreven door Toyota’s uiterst efficiënte 1.5-liter Hybrid Dynamic Force-driecilindermotor. De lange slag, snelle verbranding, hoge compressieverhouding van 14:1 en temperatuur- en drukregeling helpen de motor om een hoog thermisch rendement van 40% te bereiken. Het is de bedoeling dat de wat betreft De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van de Yaris Cross GR SPORT komt overeen met de Yaris Cross Elegant- en Adventure-uitvoeringen.

Yaris Cross

De Yaris Cross, die halverwege 2021 werd uitgebracht, is een constant verkoopsucces voor Toyota in Europa. In de eerste helft van 2022 werden meer dan 77.000 stuks verkocht, waarmee het model een aandeel van 7,7% in het B-SUV-segment en 48% in de Yaris-familie had.

Ook in België is de Yaris Cross goed van start gegaan: na de Corolla en de Yaris hatchback is het dit jaar de meest geregistreerde personenauto voor Toyota.

De verkoop van de nieuwe Yaris Cross GR SPORT start in september.

Prijslijst 297x210_Toyota_Pricelist_010922_YARIS CROSS_BE_2.pdf - 704 KB
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux
New model
Over Toyota Belgium NV/SA