Nieuwe tweekleurige AYGO x-cite

  • Koetswerkkleur 'Yellow Fizz' en specifieke interieurafwerking
  • Tweekleurig exterieur voor een nog opvallendere uitstraling
  • Standaard 'x-touch'-multimediasysteem met parkeercamera
  • Te koop vanaf mei 2016

Met zijn opvallende look en uitgekiende personaliseringsmogelijkheden heeft de AYGO sinds zijn lancering zijn stempel gedrukt op het A-segment. Klanten kunnen hun wagen perfect afstemmen op hun persoonlijke smaak.

Meer dan tien onderdelen van de auto kunnen gemakkelijk en binnen een korte termijn worden vervangen door andere kleuren en uitvoeringen, en dat zelfs verscheidene jaren na aankoop.

Van het iconische 'X'-design van de neus tot de talloze personaliseringsmogelijkheden: telkens weer stonden de ontwikkelingskeuzes voor de nieuwe AYGO in het teken van rijplezier. Het gamma telt drie uitrustingsniveaus en drie speciale edities die jaarlijks worden vernieuwd.

Toyota lanceert nu een nieuwe AYGO x-cite. Deze meest extraverte variant voegt nog meer charisma toe aan het gamma.

De nieuwe x-cite-versie krijgt de nieuwe koetswerkkleur 'Yellow Fizz', in combinatie met pianozwarte inzetstukken voor het 'X'-thema van de neus en de achterbumper. De sierelementen voor de spatborden vooraan en de zijspiegels zijn daarentegen afgewerkt in Bold Black. De lichtmetalen 15"-velgen met dubbele spaken zijn uitgevoerd in glanzend zwart met middendoppen in Bold Black.

De nieuwe x-cite is enkel leverbaar als tweekleurige variant met een donker dak voor een nog meer opvallende en dynamische look.

Binnenin komt het designthema terug met een Yellow Fizz-afwerking voor de zijsteunen van de zetels, de randen rond de verluchtingsopeningen, de versnellingspookknop en de tapijten. Het instrumentenbord, de middenconsole en de rand rond de versnellingspook zijn getooid met inzetstukken in Bold Black, terwijl de deurgrepen in het interieur met chroom zijn afgewerkt.

De x-cite-uitvoering wordt standaard geleverd met het 'x-touch'-multimediasysteem met 7"-kleurenscherm en staat borg voor een gebruiksvriendelijke combinatie van de jongste multimediatechnologieën.

Het parkeersysteem begeleidt de bestuurder bij het parkeren of manoeuvreren in krappe parkeerplaatsen. Het treedt in werking zodra de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Een camera projecteert beelden van de zone achter de wagen op het 7"-kleurenscherm van het x-touch-systeem en voegt er richtlijnen aan toe.

De AYGO wordt uitgerust met een 1.0 VVT-i driecilinder-benzinemotor die aan de Euro 6-normen voldoet. De motor verzekert een ongeëvenaard laag verbruik van 4,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 95 g/km. Hij kan gekoppeld worden aan een manuele transmissie of een 'x-shift' gerobotiseerde manuele transmissie.

De nieuwe AYGO x-cite zal vanaf juni 2016 beschikbaar zijn in Belgie.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA