Skip to Content

Puur hybride: Toyota op het Autosalon van Frankfurt 2013

Een aanwezigheid die enkel en alleen gewijd is aan de Toyota Hybrid technologie en producten, waaronder de wereldpremière van het Yaris Hybrid-R concept en een voorsmaakje van de toekomstige Fuel Cell technologie.

  • Wereldpremière van het nieuwe Yaris Hybrid-R concept
  • Toyota Hybrid: amper 16 jaar oud en al wereldleider
  • Fuel Cell: op weg naar de ultieme nul-uitstoot auto

Tijdens de komende Autosalon van Frankfurt, zal de Toyota stand volledig aan hybride gewijd zijn.

Na amper 16 jaar telt het hybride aanbod van Toyota maar liefst 23 verschillende modellen die in 80 landen verkocht worden. Eind juli 2013 had Toyota Motor Corporation meer dan 5,5 miljoen hybride wagens verkocht. Dit is echter nog maar het begin. Tijdens het Autosalon van Frankfurt zal Toyota extra technologische mogelijkheden tonen voor voertuigen met een lage of nul-uitstoot.

Yaris Hybrid-R concept

De Yaris Hybrid-R is een opwindend concept dat ontwikkeld werd als een voorbeeld van de mogelijkheden die de hybride technologie biedt betreffende prestaties en rijplezier. De hybride aandrijving van het Yaris Hybrid-R concept, dat gebaseerd is op een driedeurs Yaris, combineert de door Toyota Motorsport GmbH (TMG) ontwikkelde krachtige 1.6l Global Race Engine (GRE) met twee elektrische motoren waardoor er een “intelligente” vierwielaandrijving mogelijk is.  Net zoals bij de TS030 HYBRID, wordt de remenergie opgeslagen in een supercondensator, die perfect geschikt is voor een sportwagen dankzij de hoge krachtdensiteit en de snelle op- en ontladingstijden. Het resultaat is een concept dat uiterst geschikt is voor een uitstekend rijplezier op en naast het circuit.

Toyota Hybrid: amper 16 jaar oud en al wereldleider

Toyota onderzoekt en ontwikkelt al 40 jaar lang milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen. Hierdoor heeft het bedrijf een aanzienlijke voorsprong uitgebouwd op het vlak van de ontwikkeling en de productie van full hybride aandrijvingen. Na amper 16 jaar is Toyota Motor Corporation uitgegroeid tot wereldleider, met een aanbod van 23 verschillende hybride voertuigen die in 80 landen verkocht worden – vier keer meer dan eender welke andere concurrent. De gecumuleerde verkoop van Toyota en Lexus hybrides klokte eind juli af op meer dan 5,5 miljoen exemplaren, waarvan meer dan 10% in Europa verkocht werden. Deze vloot was samen al goed voor een brandstofbesparing van 12 miljard liter en 34 miljoen ton CO2 ten opzichte van klassieke voertuigen.

Tegen eind 2015 zullen er wereldwijd maar liefst 16 nieuwe of herwerkte hybrides gelanceerd worden.

Fuel Cell: op weg naar de ultieme nul-uitstoot auto

Toyota is van mening dat de oplossingen die het Fuel Cell Hybrid Vehicle (FCHV) biedt betreffende energie en uitstoot, het best in de buurt komen van de ultieme nul-uitstoot auto, met waterstof als een ideale en uiterst propere energiedrager. Alvorens de lancering van een productievoertuig in 2015, zal Toyota de laatste stand van zijn technologische vooruitgangen tentoonstellen.

Persconferentie

De persconferentie van Toyota zal plaats vinden op dinsdag 10 september om 12u45 in Hal 8 Stand D19.

Over Toyota Belgium