FERNANDO ALONSO EN TOYOTA GAZOO RACING SCHAKELEN RALLYTRAINING NAAR HOGERE VERSNELLING

FERNANDO ALONSO EN TOYOTA GAZOO RACING SCHAKELEN RALLYTRAINING NAAR HOGERE VERSNELLING

  • Succesvolle tweedaagse rallytraining in Polen afgerond
  • Focus op kwaliteit van gemaakte kilometers
  • Volgende stop: deelname aan de rally Lichtenburg 400
Fernando Alonso heeft op 2 en 3 september jl. in Szczecin (Polen) een succesvolle tweedaagse training met de Toyota Hilux achter de rug. De Toyota coureur legde een afstand van 700 kilometer af, inclusief gedeelten van de onlangs verreden rally Baja Polen. Het traject – samengesteld door rallyspecialisten en Overdrive Racing, de logistieke partner van Toyota’s rallyteam – bestond uit een verscheidenheid aan harde en zachte ondergronden, zand en oneffenheden.

Fernando gaat zich nu richten op zijn niet-competitieve deelname aan de Lichtenburg 400, de vijfde ronde van de South African Cross Country Series op 13 en 14 september 2019. Het rally-event, dat oorspronkelijk plaats zou vinden nabij Harrismith, wordt verplaatst naar een andere locatie vanwege de huidige enorme droogte en het mogelijke brandgevaar bij Harrismith.

Focus op kwaliteit van gemaakte kilometers

Glyn Hall, Team Principal: “Dit was de eerste training van Fernando met de Hilux in Europa. Bovendien op een heel andere ondergrond en onder andere condities dan twee weken geleden in Namibië. Al naar gelang het intensieve trainingsprogramma vordert, focussen we ons steeds meer op de kwaliteit van de gemaakte kilometers en niet zozeer op het aantal kilometers. Fernando moet meer en meer bekend worden met de Hilux en het rallyrijden. Desondanks hebben we dubbel zoveel kilometers afgelegd dan gepland, wat aangeeft hoe vertrouwd Fernando al met de Hilux is. Volgende week nemen we afscheid van de relatief comfortabele omstandigheden van het privétrainingsprogramma en moet Fernando zich bewijzen in een echte rally met andere deelnemers, de Lichtenburg 400. We zijn de organisatie van de rally heel dankbaar dat Fernando met vrijstelling van de competitie mag meedoen.”

Heel positieve ervaring

Fernando Alonso: “Het was een heel positieve ervaring in Polen, waar ik de Hilux kon testen op verschillende ondergronden. Op dit punt in mijn trainingsprogramma ben ik ontzettend blij met elke kilometer die ik in de Hilux mag maken. Uiteindelijk hebben we zelfs een grotere afstand afgelegd dan gepland. Het voelt geweldig om deel uit te maken van de Toyota GAZOO Racing-familie die mij de mogelijkheden geeft om een andere tak van autosport te beoefenen. Ik beleef veel plezier aan de Hilux en geniet van elke training.”

Contacteer ons
Stephan LESUISSE Press Events Manager, TOYOTA BELGIUM
Stephan LESUISSE Press Events Manager, TOYOTA BELGIUM
Over Toyota Belgium NV/SA