Toyota bevestigt naam nieuw A-model: Aygo X

Toyota bevestigt naam nieuw A-model: Aygo X

Eerste compleet nieuw model ontwikkeld in België

  • Nieuwe, compacte urban crossover – uniek in het A-segment
  • Ontworpen, gepland en ontwikkeld in België en geproduceerd in Europa
  • Op basis van GA-B-platform, binnen de Toyota New Global Architecture
  • Toyota Aygo X wordt begin november 2021 onthuld

Nieuw: een Toyota-crossover in het A-segment

Toyota bevestigt vandaag de naam van de nieuwe crossover van het bedrijf in het A-segment: de Toyota Aygo X. Het nieuwe model, waarbij de ‘X’ als ‘cross’ wordt uitgesproken, is een uitbreiding van Toyota’s groeiende crossover-aanbod. De ‘X’ is ook een voortzetting van het kenmerkende model dat met de tweede generatie Toyota Aygo in 2014 werd geïntroduceerd. De Toyota Aygo is sinds 2005 het meest toegankelijke model van Toyota en wordt door klanten gewaardeerd omwille van zijn jeugdige en dynamische karakter.

De nieuwste compacte auto van Toyota is gebaseerd op het succesvolle GA-B-platform binnen de Toyota New Global Architecture, dat voor het eerst voor de nieuwe Toyota Yaris – Auto van het Jaar 2021 in Europa – en meer recentelijk voor de nieuwe Toyota Yaris Cross werd gebruikt.

Een Belgisch verhaal

Met de nieuwe Toyota Aygo X werd voor het eerst een volledig nieuw model bij Toyota Motor Europe in België ontworpen, gepland en ontwikkeld. De productie vindt plaats bij Toyota Motor Manufacturing in Kolin (Tsjechië).

Omdat de nieuwe Aygo X bestemd is voor Europese klanten, bestudeerde het ontwikkelingsteam het huidige en toekomstig leven in Europese steden en buitenwijken om een zelfverzekerde, compacte crossover te leveren die uniek is voor het A-segment.

De nieuwe Aygo X wordt begin november onthuld.

Story image
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

New model
Over Toyota Belgium NV/SA