Toyota Corolla en RAV4: vijf sterren in Euro NCAP-crashtests

Toyota Corolla en RAV4: vijf sterren in Euro NCAP-crashtests

  • Corolla en RAV4 behalen maximale score in nieuwste, strengere crashtests
  • Topresultaat mede dankzij Toyota New Global Architecture-platform
  • Corolla en RAV4 standaard uitgerust met Toyota Safety Sense
  • Veiligheid staat centraal bij Toyota

De nieuwe Toyota Corolla en Toyota RAV4 hebben de maximumscore van vijf sterren behaald bij de meest recente, strengere Euro NCAP-crashtests. Zowel de Corolla als de RAV4 behaalt bovendien uitstekende scores in alle veiligheidscategorieën.

Uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen

Toyota wil zijn geavanceerde veiligheidssystemen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Daarom zijn de Corolla en RAV4 standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 2 – een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen. Dat bestaat uit een Pre-Collision System (PCS) met voetgangers- en fietsersherkenning, Full-range Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Trace Assist (LTA) , Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Maximale score

Het Pre-Collision System behaalt de maximale score bij het vermijden van aanrijdingen op lage snelheid in stadsverkeer. En ook bij hogere snelheden presteert het systeem uitstekend, aldus Euro NCAP. Bij het naderen van een langzamer rijdende auto weet het systeem op alle snelheden een ongeluk te vermijden. En bij het naderen van een afremmende of stilstaande auto voorkomt het systeem in de meeste gevallen een aanrijding en beperkt het in de overige gevallen de gevolgen van de impact.

De voetgangers- en fietsersherkenning presteert uitstekend en weet bij alle tests fietsers en voetgangers te ontwijken, bij voetgangers zowel overdag als ’s nachts.

Veiligheid centraal

Het uitstekende testresultaat is het bewijs van Toyota’s toewijding aan verkeersveiligheid. Veiligheid staat bij Toyota centraal bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Door Toyota Safety Sense 2 standaard te leveren, zorgt Toyota ervoor dat actieve veiligheidssystemen voor iedereen bereikbaar zijn en niet alleen leverbaar in dure, luxueuze modellen en uitvoeringen.

 

Over Toyota :

Toyota is één van de grootste autofabrikanten ter wereld met merken als Toyota en Lexus. Toyota wil de CO²-uistoot van de verkochte auto’s verminderen met 90% tegen 2050 ten opzichte van 2010 en is marktleider in hybride wagens. In 1997 introduceerde Toyota de eerste hybride wagen voor verkoop op grote schaal, de Prius. Vandaag biedt Toyota een volledig gamma hybride wagens aan, vanaf de Yaris over de C-HR en de Corolla  tot de RAV4. In België zijn 65% van alle verkochte wagens bij Toyota hybride. In 2015 bracht Toyota de Mirai op de markt, een wagen op waterstof.

 

 

Over Toyota Belgium NV/SA