Toyota en Belgian Cycling: succes verzekerd

Toyota en Belgian Cycling: succes verzekerd

Met het brons van Victor Campenaerts, het zilver van Brent Van Moer en de historische dubbel van Remco Evenepoel - hij kroonde zich tot wereldkampioen bij de junioren in de tijd- én wegrit - is het nu al een geslaagd Belgisch wielerjaar. Toyota, voor vier jaar official car partner van Belgian Cycling, is uiteraard erg fier op het succes van Evenepoel. “Naast partnerships met het Olympisch en Paralympisch Comité, zijn we blij om ook Belgian Cycling te ondersteunen. Wielrennen en de Belgen, dat is een perfecte match. Dat zie je ook nu weer, iedereen is erg trots op de prestaties van onze wielrenners. En hopelijk volgt er nu zondag nóg een medaille,” aldus Nico Van Hauwermeiren, sales director Toyota België.

 

Toyota levert tot 2021 een deel van het wagenpark van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond. De wagens worden ingezet bij verplaatsingen van onze nationale ploeg - voor nationale en internationale wedstrijden en kampioenschappen - en bij de organisatie of het volgen van wielerwedstrijden. “En zo zitten we mee in het hart van de koers,” vervolgt Van Hauwermeiren, “met een voldoende gevarieerde vloot, om aan alle noden van de federatie te voldoen. En uiteraard zetten we onze hybride-voertuigen in: makkelijk in gebruik, beter voor de luchtkwaliteit én leefomgeving.”

 

De volledige vloot bestaat uit een mix met onder andere Toyota Verso, Toyota Auris, Toyota RAV4, Lexus RX, Lexus GS en Toyota PROACE Verso. De wagens worden niet enkel ingezet voor verplaatsingen en wedstrijden van het team: Toyota is ook officiële partner van het radioreportage-team dat verantwoordelijk is voor de verslaggeving van meer dan 120 wielerwedstrijden.

 

Over Toyota Belgium NV/SA