Toyota en DRIVR nemen 100 waterstoftaxi’s in gebruik in Kopenhagen

Toyota en DRIVR nemen 100 waterstoftaxi’s in gebruik in Kopenhagen

  • Toyota en taxidienst DRIVR maken meer dan 100 waterstoftaxi’s beschikbaar in Kopenhagen
  • Groen initiatief om het streven van de stadspolitiek naar emissievrije taxi’s in 2030 te ondersteunen
  • Taxibranche wordt gezien als een belangrijke motor van de groene transitie

Groene transitie

De groene omschakeling van taxidiensten is in volle gang. De Deense regering wil dat nieuwe taxi’s vanaf 2025 geen CO2 of luchtvervuiling meer veroorzaken en dat alle rijdende taxi’s in 2030 emissievrij zijn. Op vrijdag 5 november hebben Toyota en taxidienst DRIVR meer dan 100 waterstoftaxi’s in gebruik genomen in Kopenhagen. Daarmee ondersteunen ze het streven van de politiek naar een groenere taxibranche.

DRIVR, dat een taxidienst op basis van een app aanbiedt, is een van de taxibedrijven die vooroploopt in de groene transitie. Als klant van Toyota kon het bedrijf al lange tijd kiezen tussen hybride, elektrische en waterstofauto’s. DRIVR breidt het aantal waterstoftaxi’s in zijn vloot nu aanzienlijk uit en heeft het begin november meer dan 100 waterstoftaxi’s in gebruik genomen in Kopenhagen. Dat gebeurde in samenwerking met Toyota. Alle 100 taxi’s zijn brandstofcelauto’s van het type Toyota Mirai, de eerste in serie geproduceerde waterstofauto, die alleen water uitstoot tijdens het rijden.

Groeiende belangstelling voor waterstofauto’s

Toyota merkt in het algemeen een groeiende belangstelling voor waterstofauto’s. De ruim 100 waterstoftaxi’s van DRIVR zijn geïntroduceerd in het kader van de Europese vervoersgerichte waterstofprojecten, Hydrogen Mobility Europe 2 (H2ME2) en Zero Emission Fleet Vehicles For European Rollout (ZEFER), en worden ondersteund door de Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU), waarin de stad Kopenhagen, Toyota en de waterstofsector samenwerken. Het project heeft als doel om waterstofoplossingen voor de vervoerssector te verspreiden in de EU en heeft bijgedragen aan waterstoftreinen en waterstoftankstations in Denemarken.

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Corporate
Over Toyota Belgium NV/SA