Toyota en Lexus bouwen gloednieuwe showrooms in Zaventem

Toyota en Lexus bouwen gloednieuwe showrooms in Zaventem

Toyota & Lexus Belux zijn gestart met de bouw van twee nieuwe state-of-the-art showrooms in Zaventem. De nieuwe Toyota en Lexus showrooms worden hét visitekaartje van de groep, met aandacht voor de nieuwste retailconcepten en gebruikmakend van de meest geavanceerde ecologische bouwtechnieken.

 

De nieuwe panden worden opgetrokken aan de Leuvensesteenweg in Zaventem, waar nu al een Toyota City gevestigd is. Op het terrein ernaast zijn de werken van start gegaan en de nieuwe showrooms zullen in het voorjaar van 2018 feestelijk worden geopend.  

Timothy Manuel, Managing Director Toyota & Lexus Belux: “We zijn erg fier dat we twee gloednieuwe vestigingen kunnen optrekken hier in Zaventem. De nieuwe showrooms zijn goed voor een oppervlakte van 960 m² voor Toyota en 580 m² voor Lexus. Met de bouw van een nieuwe werkplaats, magazijn en carwash komt daar nog eens 1.200 m² bij. Bovendien pakken we uit met de nieuwste retailconcepten. Zo zal de Toyota showroom volledig uitgerust zijn voor de Toyota Mirai, de eerste wagen uit het gamma op waterstof, inclusief een officiële Mirai-technieker. En dat is uniek in België!”

Voor Toyota & Lexus is de keuze voor ecologische bouwtechnieken een evidentie. “Onze automerken staan voor ecologisch rijden, en dus kiezen we in deze nieuwe showrooms ook volop voor duurzaamheid,” vervolgt Timothy Manuel. “Zo vind je er onder andere een groendak, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie, led verlichting, een fietsparking voor onze bezoekers en werknemers, tot en met een solar carport waarbij je je wagen oplaadt met stroom opgewekt door de zonnepanelen op het dak.”

 

Over Toyota

Toyota is één van de grootste autoconstructeurs ter wereld met merken als Toyota en Lexus. Toyota is van plan de CO2 uitstoot van de verkochte wagens tegen 2050 te verminderen met 90%. De huidige marktleider voor hybride wagens introduceerde in 1997 op grote schaal de Prius als eerste hybride wagen. Tegenwoordig biedt Toyota, van Yaris tot RAV4 en nu ook de Auris, een uitgebreid gamma aan van hybride wagens. 75% van alle hybride wagens die in België rondrijden zijn van Toyota of Lexus en 55% van de wagens die Toyota in België verkoopt, zijn hybride. Met een hybride wagen kan je tot 70% van de tijd elektrisch rijden. In 2015 bracht Toyota de Mirai op de markt die zich verplaatst op waterstof. In België stelt Toyota 2.730 mensen te werk.

 

Over Toyota Belgium NV/SA