Toyota GR Supra Racing Concept Debuteert op Gran Turismo Sport™

Na zijn fel besproken wereldpremière op het autosalon van Genève 2018 vorige maand, is de Toyota GR Supra Racing Concept nu verkrijgbaar op Gran Turismo Sport™, exclusief voor PlayStation®4.

De achterwielaangedreven Toyota GR Supra Racing Concept met de motor voorin voldoet aan de voorschriften van het Grand Touring Endurance-kampioenschap en ziet er fabelachtig uit met zijn specifieke designelementen geïnspireerd op de wereld van de circuitraces en zijn doorgedreven gebruik van hypergeavanceerde composietmaterialen om zowel de stijfheid als de lichtheid te verzekeren.

Voor het computerspel werd de concept-car tot in het kleinste detail minutieus gereconstrueerd, van het opvallende koetswerk tot de competitiegerichte cockpit. Zo worden gamers ondergedompeld in een ongeëvenaarde ervaring en kunnen ze de concept-car tot het uiterste drijven op een brede waaier aan virtuele racecircuits.

De Gran Turismo-reeks, die werd ontwikkeld door Polyphony Digital Inc. en 20 jaar geleden werd gelanceerd, is uitgegroeid tot de absolute referentie voor raceliefhebbers overal ter wereld. Met de game-update van april vervoegt de Toyota GR Supra Racing Concept een erg complete en voortdurend groeiende lijst van oude, huidige en toekomstige weg- en racemodellen van Toyota. Die lijst omvat heel wat legendarische bolides, zoals de Toyota 2000GT, de TS050 Hybrid die wordt ingezet in de 24 Uren van Le Mans, en de alom geliefde Toyota Supra A80, de voorloper van Toyota’s jongste concept-car.

De GR Supra Racing Concept wekt het fantastische erfgoed van een van de beroemdste sportwagens van Toyota weer tot leven.

De naam ‘Supra’ is een synoniem voor vermogen, prestaties en wegligging en sierde een kwarteeuw lang diverse auto’s van wereldklasse. Als rasechte sportwagen verwierf de Toyota Supra een sterke reputatie als een fabelachtig prestatiemodel voor de weg en een zegevierende machine op het circuit. Zo domineerde hij de Japanse GT-races en wist hij een hele schare fans voor zich te winnen.

Toen de concept-car vorige maand debuteerde, liet hij geen twijfel bestaan over Toyota’s ambitie om een van de meest legendarische sportwagens van het merk terug te brengen. Het model wordt momenteel ontwikkeld en komt binnenkort op de markt, zo bevestigde Dr. Johan Van Zyl, President en CEO van Toyota Motor Europe, in Genève.

 

Voor meer informatie: https://www.gran-turismo.com/world/news/00_4133146.html

 

Volg Gran Turismo:

https://www.facebook.com/GranTurismo/

https://twitter.com/thegranturismo/

 

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA