TOYOTA GR SUPRA WINT DUITSE PRESTIGIEUZE GOUDEN STUUR-AWARD

TOYOTA GR SUPRA WINT DUITSE PRESTIGIEUZE GOUDEN STUUR-AWARD

  • Toyota GR Supra wint een Gouden Stuur-award als beste sportwagen in Duitse beoordelingen van nieuwe topwagens
  • Het model van de vijfde generatie herhaalt het wapenfeit dat door de Supra voor het eerst in 1982 werd gerealiseerd
De Toyota GR Supra heeft een Gouden Stuur gewonnen in een van de meest prestigieuze Europese competities voor nieuwe wagens. De onderscheiding in de categorie beste sportwagen illustreert een uitzonderlijke terugkeer van een van Toyota's meest gevierde modellen en herhaalt tevens het succes van de Supra van de tweede generatie, die in 1982 een Gouden Stuur in de wacht sleepte.

De Gouden Stuur-awards worden uitgereikt door Bild am Sonntag, Duitslands populairste zondagskrant, en het toonaangevende automagazine Auto Bild. De lezers konden hun keuze maken uit meer dan 50 nieuwe wagens, waarna de top drie in elke categorie werd uitgetest door een team van gespecialiseerde journalisten, racepiloten en celebrities op het Lausitzring-circuit. Elke wagen werd beoordeeld volgens gedefinieerde prestatiecriteria en kreeg een puntenscore om de algemene winnaars te bepalen.

De GR Supra is een nieuw model, maar met de klassieke kwaliteiten van een sportwagen met een rijke erfenis: een tweezitter coupé met een 340 DIN pk/250 kW vooraan geplaatste turbomotor met zes cilinders in lijn, die de achterwielen aandrijft. De benaming GR verwijst naar de centrale rol van Gazoo Racing bij de ontwikkeling van de wagen, het eerste globale model. De perfect uitgebalanceerde ophanging en het lage zwaartepunt verzekeren een opwindende rij-ervaring en reactievermogen, zowel op de weg als op de renbaan – kwaliteiten die zowel de lezers als de specialisten overtuigden.

 

Meer afbeeldingen zijn beschik in de Toyota Europe Newsroom: https://newsroom.toyota.eu/2019-the-new-toyota-gr-supra/

Contacteer ons
Over Toyota Belgium NV/SA