TOYOTA GR YARIS MAAKT ZIJN DEBUUT IN JANUARI

TOYOTA GR YARIS MAAKT ZIJN DEBUUT IN JANUARI

  • Op de rally geïnspireerd, voor de weg gemaakt
  • De tweede, pure GR-sportwagen na de Toyota GR Supra
  • Ontwikkeling die door Morizo, Master Driver van TGR, werd goedgekeurd
De Toyota GR Yaris, een gloednieuwe op de rally geïnspireerde sportwagen, maakt zijn internationaal debuut op de Tokyo Auto Salon volgende maand in Japan.

De GR Yaris integreert geavanceerde technologie, kennis en ervaring die werd opgedaan tijdens de succesvolle deelname aan het World Rally Championship (WRC) waar deze meedoet onder de vlag van TOYOTA GAZOO Racing (TGR).

De GR Yaris wordt het tweede pure sportwagenmodel dat wereldwijd door TGR wordt gelanceerd na de terugkeer van de legendarische Toyota GR Supra vorig jaar.

De GR Yaris heeft ondertussen zijn laatste ontwikkelingsfase afgerond. Onlangs werd een prototype tot het uiterste gedreven door Akio Toyoda, CEO van Toyota, onder zijn pseudoniem ‘Morizo’, Master Driver van TGR.

Toyota wil door middel van zijn TGR-motorsportactiviteiten steeds betere wagens maken. Verder wil het de steun van gepassioneerde fans vergroten door deel te nemen aan een reeks veeleisende races in allerlei categorieën op wegen over de hele wereld.

In 2017 keerde Toyota terug naar het FIA World Rally Championship met de Yaris World Rally Car. Dit leidde tot vijf overwinningen en de constructeurstitel in 2018 gevolgd door de coureurs- en bijrijderstitel dit jaar.

TGR heeft met de Toyota TS050 hybride racewagens nog meer motorsportsucces in het World Endurance Championship behaald. Dit resulteerde in de titels wereldkampioen constructeur en coureur in 2014 en 2018-2019. Toyota is koploper in beide titelraces in 2019-2020.

Begin dit jaar bracht TGR Toyota naar zijn eerste regelrechte overwinning in de beroemde Dakar Rally met een Toyota HiLux die door de Qatarese kampioen Nasser al-Attiyah werd bestuurd.

Meer informatie & technische specificaties van de GR Yaris worden later bekendgemaakt.

Contacteer ons
Stephan LESUISSE Press Events Manager, TOYOTA BELGIUM
Stephan LESUISSE Press Events Manager, TOYOTA BELGIUM
Over Toyota Belgium NV/SA