TOYOTA KONDIGT DE LANCERING AAN VAN KINTO EUROPE – EEN NIEUW BEDRIJF VOOR MOBILITEITSDIENSTEN

TOYOTA KONDIGT DE LANCERING AAN VAN KINTO EUROPE – EEN NIEUW BEDRIJF VOOR MOBILITEITSDIENSTEN

 

•    KINTO Europe, een joint venture tussen Toyota Motor Europe (TME) en Toyota Financial Services (TFS) opent in April 2021, gevestigd in Keulen
•    Het nieuwe bedrijf zal de KINTO mobiliteitsdiensten in de hele regio beheren, met ondersteuning van de overgang van KINTO van een mobiliteitsproject naar een mobiliteitsbedrijf
•    Het Europese dealernetwerk van Toyota zal een belangrijke rol spelen bij het leveren van nieuwe KINTO mobiliteitsdiensten, naast hun traditionele verkoop van auto's en het uitvoeren van reparaties

Brussel, 7 december – KINTO ontwikkelt zijn merk voor mobiliteitsdiensten van een project naar een bedrijf met de lancering van een nieuw mobiliteitsbedrijf, KINTO Europe. KINTO Europe, een joint venture tussen Toyota Motor Europe (TME) en Toyota Financial Services (TFS), wordt gevestigd in Keulen, Duitsland, en begint de activiteiten in april 2021, waarbij het een groeiende reeks KINTO mobiliteitsdiensten en producten in de gehele regio gaat beheren.

Hoewel de Covid-19 pandemie autobedrijven en klanten voor aanzienlijke uitdagingen heeft gesteld, heeft deze ook veel mensen ertoe gebracht om de prioriteiten in hun levensstijl te heroverwegen. Toyota gelooft dat de mogelijkheden voor innovatieve mobiliteitsdiensten op dit moment groter dan ooit zijn. Naar verwachting zal de vraag naar slimme en flexibele mobiliteit blijven toenemen, met steeds meer een verschuiving van eigendom naar gebruik op verzoek. KINTO Europe krijgt een uitstekende positie om aan deze eisen te voldoen, met diensten zoals auto-abonnementen, autodelen, carpooling en multimodale oplossingen, op maat gemaakt voor bedrijven, organisaties, steden en privépersonen.

Onze eigen routekaart opbouwen
Tom Fux, CEO KINTO Europe, zei: “We kunnen niet gewoon een gedefinieerde benadering volgen zoals onze concurrenten of andere mobiliteitsspelers in de markt dat doen. In plaats daarvan zoeken we onze eigen weg, een die gebruik maakt van onze unieke voordelen en die ons onderscheidt in de mobiliteitsruimte.

Er is geen routekaart vastgelegd voor wat wij voorstellen, we moeten onze eigen strategie opzetten, gebruikmakend van onze specifieke zakelijke sterke punten en mogelijkheden. KINTO is niet een enkele dienst of product, gekoppeld aan één locatie, maar het is echt divers, met als bedoeling de voorkeurs mobiliteitsleverancier voor alle soorten klanten te zijn.”

Rol van dealers als aanbieders van mobiliteitsdiensten
Toyota's Europese dealernetwerk zal een cruciale rol blijven spelen. Het is de ambitie van Toyota om de samenwerking met de dealers uit te breiden, zodat ze worden getransformeerd in aanbieders van mobiliteitsdiensten, voortbouwend op de unieke kracht van de reeds lang bestaande zakelijke relaties. KINTO zal hen in staat stellen om verder te gaan dan hun traditionele rol van verkoop en onderhoud van voertuigen om nieuwe mobiliteitsdiensten aan te bieden die de klanten toegang bieden tot de voertuigen die ze willen, van hun bestaande vestigingen of andere locaties, om aan te sluiten op de vragen van de klanten.

Gediversifieerd aanbod van KINTO in heel Europa

Het merk KINTO is in januari 2020 in Europa geïntroduceerd en de omvang en populariteit van de diensten van KINTO zijn sindsdien gegroeid, ondersteund door duurzame en betrouwbare investeringen.

KINTO One is een all-in leasing-dienst die tot nu toe is gelanceerd in zeven Europese markten, waar in 2021 nog meer bijkomen. Het is nu gevestigd als een middelgrote speler in de markt voor vlootbeheer, met een vloot van meer dan 100.000 voertuigen.

KINTO Share biedt een ruime keuze aan van diensten voor het delen van auto's, van bedrijven tot openbare en stedelijke klanten. Deze diensten, die op dit moment actief zijn in Ierland, Italië, Denemarken, Spanje en Zweden, zullen in nog meer markten worden geïntroduceerd, terwijl tevens een KINTO Share-dienst wordt ontworpen voor lancering via het dealernetwerk.

KINTO Flex is een flexibele abonnementsdienst voor voertuighuur gedurende korte perioden, zodat klanten van KINTO gebruik kunnen maken van de volledige reeks voertuigen van Toyota en Lexus. Dit is een verbetering op het eigendom van auto's door gedurende het hele jaar toegang te bieden tot uiteenlopende soorten auto's, om te voldoen aan de smaak en behoefte van de klant - met inbegrip van alle diensten en onderhoud.

KINTO Join is een nieuwe oplossing voor car pooling van bedrijven voor medewerkers om hun eigen privé transportnetwerk op te zetten, gelanceerd in Noorwegen en Italië en binnenkort ook in het VK.

KINTO Go, een multi-modale aggregator die de planning van reizen, kaartjes voor openbaar vervoer, parkeren, taxidiensten en evenementen coördineert, bereikt al goede resultaten in Italië en er zijn reeds plannen voor uitbreiding hiervan op de korte termijn.
 

Over Toyota Belgium NV/SA