TOYOTA ONDERSCHEIDEN MET DE 2020 SAFETYBEST-AWARD

TOYOTA ONDERSCHEIDEN MET DE 2020 SAFETYBEST-AWARD

 

AUTOBEST heeft Toyota bekroond met de SAFETYBEST 2020-prijs voor de ontwikkeling en uitrusting van centrale airbags in de nieuwe Yaris, een primeur in het Europese B-segment.

De AUTOBEST-jury – bestaande uit 31 leden van grote Europese automobielpublicaties – looft Toyota om deze toonaangevende ontwikkeling op te nemen in een van zijn kleinste wagens, de nieuwe Yaris, en daardoor de democratisering verder te zetten van toonaangevende veiligheidstechnologie.

De nieuwe Yaris, die gebaseerd is op het nieuwe GA-B-platform, werd ontworpen en ontwikkeld met alle recentste veiligheidsvoorzieningen, waaronder een zeer sterke en stijve carrosserie om de inzittenden optimaal te beschermen. Dit is de eerste Toyota die met centrale SRS-airbags is uitgerust. Deze standaard gemonteerde airbags worden geactiveerd bij een aanrijding van opzij om te voorkomen dat de bestuurder en voorpassagier tegen elkaar botsen.

De nieuwe Yaris is ook uitgerust met de nieuwste Toyota Safety Sense; dit is meer bepaald het eerste Toyota-model dat over het meest geavanceerde systeem wordt beschikt. Naast alle voorzieningen zoals Pre-Collision System (PCS) met een stadsfunctie met herkenning van voetgangers en fietsers en Lane Departure Alert (LDA), radargebaseerde Adaptive Cruise Control (ACC), inclusief Lane Trace Assist, beschikt hij ook over geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Emergency Steering Assist en Intersection Assistance, een primeur voor alle Toyota's.

Dit is de tweede keer dat Toyota de SAFETYBEST-award heeft gekregen. De laatste keer was in 2017 voor de standaardimplementatie van Toyota Safety Sense in het hele assortiment. TSS is niet alleen standaard op elke Yaris, maar omvat ook talrijke nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen, wat nog maar eens aantoont dat veiligheid fundamenteel is op elke nieuwe Toyota.

De nieuwe Yaris staat ook op de lijst van finalisten voor de `AUTOBEST 2021 –Best Buy Car of Europe` award.

Contacteer ons
Stephan LESUISSE Press Events Manager, TOYOTA BELGIUM
Stephan LESUISSE Press Events Manager, TOYOTA BELGIUM
Over Toyota Belgium NV/SA