Toyota onthult bZ Compact SUV concept

Toyota onthult bZ Compact SUV concept

  • De Toyota BEV Concept wordt gekenmerkt door een gestroomlijnd en dynamisch ontwerp in combinatie met milieuvriendelijke, duurzame materialen
  • Modern interieurdesign met persoonlijke assistent in de auto
  • Het nieuwe concept geeft een glimp van een toekomstige stap in Toyota's bZ line-up

De nieuwe Toyota bZ Compact SUV Concept maakt zijn wereldwijde debuut op de 2022 Los Angeles Auto Show. Toyota geeft een glimp van wat de toekomst zou kunnen brengen met de bZ Compact SUV Concept, een uitbreiding van de visie van het bedrijf onder de overkoepelende 'bZ'-merknaam (Beyond Zero).

De Toyota bZ Compact SUV Concept is ontworpen als een volledig batterij-elektrisch voertuig (BEV), met een gestroomlijnd, vitaal design. Deze benadering viert de dualiteit van het voertuig, dat het minimalistische ontwerp dat men van een BEV mag verwachten combineert met de vitaliteit van de toekomst. De conceptwagen is een voertuig zonder uitstoot, dat gebruik maakt van duurzame materialen met een lage milieu-impact, maar ook dynamische prestaties, toonaangevende technologie en een stijlvol uiterlijk biedt.

De aerodynamische vorm van de conceptwagen versterkt zijn futuristische look, waarbij de wielen naar de hoeken zijn geduwd voor een agressief postuur - waardoor het lijkt alsof de wagen beweegt, zelfs als hij stilstaat. De korte overhangen en terugwijkende hoeken doen hem opvallen als een geavanceerde, technologische auto, terwijl het versmalde cabineontwerp hem een wendbare uitstraling geeft, met een lage luchtweerstand.

De strakke styling is doorgetrokken in het interieur met hoogwaardige afwerkingen, wat resulteert in een opvallende look. Het ontwerpteam heeft verschillende milieuvriendelijke accenten aangebracht, zoals stoelen van plantaardige en gerecycleerde materialen, geheel in lijn met het Beyond Zero-thema. Een persoonlijke assistent in de auto verbindt de bestuurder en passagiers met het voertuig via audiosignalen en lichtsignalen doorheen het interieur, die reageren op verzoeken of commando's van de voor- of achterpassagiers.

Met zijn Beyond Zero-boodschap schetst Toyota een beeld van de toekomst waarin koolstofneutraliteit wordt bereikt door de praktische introductie van een productportfolio met een geavanceerde, alternatieve brandstof en aandrijftechnologieën met nuluitstoot.

Meer informatie over dit concept wordt in december 2022 onthuld.

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

New model
Over Toyota Belgium NV/SA