Toyota onthult Urban SUV Concept: een nieuwe elektrische compacte B-SUV voor Europa

Toyota onthult Urban SUV Concept: een nieuwe elektrische compacte B-SUV voor Europa

  • Urban SUV Concept onthuld op Toyota’s Kenshiki-forum in Brussel
  • Een compact B-SUV-model in een reeks van 6 batterij-elektrische voertuigen, dat in 2024 in première gaat
  • Productiemodel biedt twee batterijopties voor klanten, afgestemd op hun prioriteiten ten aanzien van actieradius en betaalbaarheid
  • Gedurfde SUV-styling en volledig flexibel interieur

Met de onthulling van de nieuwe Urban SUV Concept presenteerde Toyota vandaag een voorbeeld van zijn strategie voor toekomstige batterij-elektrische voertuigen (BEV) voor Europa. De conceptauto verwijst naar een productieversie van een nieuwe BEV, die in 2024 onthuld zal worden.

De nieuwe auto wordt het meest compacte en betaalbare model in een geplande reeks van zes BEV’s en gaat concurreren in het B-SUV-segment, dat volgens Toyota een van de grootste markten voor BEV’s in Europa zal zijn.

Toyota is al prominent aanwezig in het B-SUV-segment met de hybride Yaris Cross, het meest verkochte model in zijn klasse. Toyota heeft deze ervaring gebruikt bij de ontwikkeling van een authentieke batterij-elektrische SUV met ingebouwde veelzijdigheid die aan de prioriteiten van Europese klanten voldoet. Het model levert ook de kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid die kenmerkend zijn voor het merk Toyota.

Design en techniek zonder compromissen

De Toyota Urban SUV Concept heeft een authentieke SUV-uitstraling, met een compacte carrosserie op brede schouders en een hoge rijpositie. Er is maximale ruimte in een flexibel interieur, dat eenvoudig aanpasbaar is om naar behoefte voorrang te geven aan passagiers- of laadruimte.

Er zullen zowel voorwiel- als vierwielaangedreven versies verkrijgbaar zijn, waarbij AWD een belangrijk onderdeel is van Toyota’s product-DNA. Ook voor het productiemodel wordt een tweeledige batterijstrategie gevolgd: klanten hebben keuze uit twee batterijopties, met verschillende capaciteiten naar gelang hun behoeften en voorkeur voor betaalbaarheid of actieradius.

Door middel van zijn meerpadenstrategie beoogt Toyota een toekomst waarin CO2-neutraliteit wordt bereikt door de praktische introductie van een productportfolio met geavanceerde, alternatieve brandstoffen en emissieloze aandrijftechnologieën.

In Europa wil Toyota zes BEV-modellen tussen nu en 2026 op de markt brengen. Een gevarieerd portfolio van geëlektrificeerde producten zal Toyota Motor Europe helpen bij het bereiken van zijn doel om in 2035 uitsluitend ZEV’s aan te bieden en in 2040 volledig CO2-neutraal te zijn.

Meer details en het productiemodel worden in de loop van 2024 bekendgemaakt.

Specificaties

  • Lengte: 4300 mm
  • Breedte: 1820 mm
  • Hoogte: 1620 mm
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux
New model
Over Toyota Belgium NV/SA