Toyota op het Internationale Autosalon van Genève 2017

Toyota op het Internationale Autosalon van Genève 2017

  • Introductie van de nieuwe Yaris 2017 en Yaris GRMN, Toyota’s authentieke nieuwe ‘hot hatch’
  • Wereldpremière van i-TRIL Concept, Toyota’s visie op stedelijke mobiliteit in 2030
  • Volledig TOYOTA GAZOO Racing-gamma, inclusief Yaris WRC, TS050 Hybrid & Dakar Hilux

Op het komende internationale autosalon van Genève (7 tot 19 maart 2017) onthult Toyota de nieuwe Yaris 2017 en zijn sportieve broer, de Yaris GRMN. Eveneens te zien op de Toyota-stand zijn de wereldpremière van de i-TRIL Concept en het volledige gamma van TOYOTA GAZOO Racing.

 

Met de introductie van de nieuwe, ingrijpend gewijzigde Yaris zal Toyota verder surfen op het succesvolle elan van zijn kleine hatchback dankzij een dynamischer koetswerkdesign en opgewaardeerde interieurafwerking.

 

Het Yaris-gamma omvat ook een prestatiegericht model in de vorm van de Yaris GRMN, geïnspireerd op en beïnvloed door Toyota’s terugkeer naar het Wereldkampioenschap Rally in 2017 met de Yaris WRC. Hij wordt een unicum op de markt van de kleine sportievelingen dankzij zijn 1,8-liter compressormotor die meer dan 210 pk zal leveren.

 

Een ander hoogtepunt op de Toyota-stand in Genève wordt de wereldpremière van de i-TRIL Concept. Deze elektrische aangedreven concept, ontwikkeld door Toyota Motor Europe (TME) en de Ed²-designstudio van het merk in Nice, verenigt tal van innovatieve aspecten van Toyota’s research naar nog betere en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen.

 

Met zijn 1+2-lay-out, zijn ‘Active Lean’-technologie en zijn vermogen om autonoom te rijden vormt de i-TRIL Concept een haalbaar alternatief voor auto’s uit het A- en B-segment, andere elektrische voertuigen en motorfietsen voor bestuurders die nog altijd plezier willen beleven tijdens het rijden, ook tegen lage snelheden in de stad.

 

En last but not least wordt op de stand het volledige gamma van TOYOTA GAZOO Racing voorgesteld. Door deel te nemen aan de meest slopende wedstrijden zoals het FIA World Rally Championship (WRC), het FIA World Endurance Championship (WEC) en Dakar, drijft Toyota zijn wagens tot het uiterste met als doel om steeds betere seriemodellen te bouwen.

 

De persconferentie op de Toyota-stand vindt plaats op dinsdag 7 maart om 12:30 uur in Hall 4.

 

Over Toyota Belgium NV/SA