Toyota opent reservaties voor nieuwe Land Cruiser

Toyota opent reservaties voor nieuwe Land Cruiser

  • Klanten hebben sinds gisteren als eersten de kans om de nieuwe generatie van Toyota’s legendarische Land Cruiser SUV online te reserveren
  • Land Cruiser keert hiermee terug naar zijn oorsprong als een auto die ontworpen is om de zwaarste omstandigheden aan te kunnen
  • Eerst voorverkoop geopend voor de exclusieve, beperkt verkrijgbare Land Cruiser First Edition en de VX-L en VX-uitvoeringen
  • Leveringen aan klanten gepland voor het derde kwartaal van 2024

De komst van een nieuwe Land Cruiser-generatie is altijd een mijlpaal voor Toyota, want hierin worden technische en designinnovaties geïntroduceerd die de legendarische kwaliteits-, betrouwbaarheids- en duurzaamheidsreputatie van het model verder versterken. Met de introductie van de volgende nieuwe Land Cruiser wordt nu een nieuwe mijlpaal bereikt. Klanten krijgen de kans om in de voorverkoop online een exemplaar te reserveren, waardoor ze het nieuwe model als een van de eersten bemachtigen wanneer het in het derde kwartaal van 2024 zijn debuut maakt.

De eerste Land Cruiser-versies die in deze periode worden aangeboden, zijn de rijk uitgeruste VX-L en VX-uitvoeringen en de First Edition, die uitsluitend online te koop is. Andere versies komen later beschikbaar.

Land Cruiser: terug naar zijn oorsprong

Meer dan 70 jaar na de introductie van de originele Toyota BJ keert de nieuwe Land Cruiser terug naar zijn oorsprong, waarbij de nadruk ligt op zijn kernkwaliteit als een auto die mensen gegarandeerd naar hun bestemming en weer thuis brengt, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. ​

Traditiegetrouw is een body-on-frame constructie essentieel voor de universele inzetbaarheid van de Land Cruiser. Dat geldt ook voor de nieuwste generatie, die het voordeel heeft van Toyota’s nieuwe wereldwijde GA-F-platform. Dit vormt de basis voor aanzienlijk betere terreincapaciteiten, want de stijfheid is in totaal met 30% toegenomen; voor het frame is dit zelfs 50%. Dat zorgt voor meer responsiviteit, een beter rijgedrag en meer rijcomfort, terwijl het nieuwe ophangingsontwerp voor een betere wieluitslag zorgt en stylingdetails het mogelijk maken om lastigere hellingen te nemen. Dit is ook de eerste Land Cruiser met elektrische stuurbekrachtiging, die de terugslag bij het rijden op ruwe ondergronden vermindert en voor soepelere, directere prestaties en een grotere wendbaarheid zorgt.

De Land Cruiser is uitgerust voor serieuze off-roadprestaties met Crawl Control, een elektronisch sperdifferentieel en een combinatie van Multi-Terrain Monitor en Panoramic View Monitor om de bestuurder te helpen bij het rijden in lastiger terrein. Ongeacht de buitenomgeving zijn comfort, connectiviteit en informatie aan boord gegarandeerd met functies als een 12,3-inch aanpasbare digitale combimeter voor de bestuurder, een 12,3-inch multimediascherm met het nieuwste infotainmentsysteem, een audiosysteem met 10 luidsprekers en verwarmde en geventileerde voorstoelen. Naast de nieuwste generatie actieve veiligheids- en rijhulpsystemen van Toyota Safety Sense biedt de Land Cruiser ook Front Cross Traffic Alert, Blind Spot Monitor en selecteerbare rijmodi.

Aandrijflijnen

In West-Europa wordt de nieuwe Land Cruiser aangedreven door een 204 DIN-pk/150 kW sterke 2.8-liter turbodieselmotor met een nieuwe achttraps Direct Shift-automaat, waardoor hij lasten tot 3500 kg kan trekken. In 2025 wordt een geëlektrificeerde versie met 2.8-liter dieselmotor en hybride 48-volt technologie geïntroduceerd.

Exclusieve Land Cruiser First Edition

De First Edition staat aan de top van de nieuwe Land Cruiser-serie. Deze uitvoering is slechts in beperkte aantallen beschikbaar en uitsluitend voor klanten die hun auto online reserveren in de voorverkoopperiode. Hij valt op door zijn bijzondere styling met 18-inch velgen, klassieke ronde koplampen, bi-tone exterieurlak in Sand of Smoky Blue en First Edition-emblemen. In het interieur zijn de voorstoelen voorzien van bekleding met speciale biezen en stiksels.

Drie versies beschikbaar in de voorverkoop

Alle drie de versies – VX-L, VX en First Edition − zijn in de eerste voorverkoopperiode beschikbaar in configuraties met vijf of zeven zitplaatsen.

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux
New model
Over Toyota Belgium NV/SA