Toyota Prius Plug-in Hybride wint Green Car Award 2017

  • Voor het tweede jaar op rij gaat de World Green Car Award naar een Toyota
  • De Prius Plug-in Hybride werd gekozen uit 12 inzendingen uit de hele wereld
  • De meest recente PHV van Toyota is sinds maart verkrijgbaar op de Europese markt
Woensdag 12 april werd de Toyota Prius Plug-in Hybride op de New York International Auto Show uitgeroepen tot World Green Car 2017.
 
Het is al het tweede jaar op rij dat de titel van World Green Car naar Toyota gaat. Vorig jaar was die eer weggelegd voor de Toyota Mirai.
 
“Het is een hele eer dat de Prius Plug-in Hybride is uitgeroepen tot World Green Car,” aldus Jack Hollis, vicevoorzitter en algemeen manager van de divisie bij Toyota. “Voor globale automobielconstructeurs als Toyota betekent deze award een bekroning van ons streven naar producten die de mensen niet onberoerd laten en tegelijk tegemoetkomen aan de mobiliteitsbehoeften van onze klanten wereldwijd.”
 
De Prius Plug-in Hybride werd gekozen uit 12 inzendingen uit de hele wereld. Doorslaggevend voor de beslissing waren de uitlaatemissies, het brandstofverbruik en het gebruik van innovatieve krachtcentraletechnologie (die verdergaat dan motorcomponenten) die er specifiek op gericht is om de ecologische verantwoordelijkheid van de auto te vergroten.
 
Het is niet de eerste keer dat Toyota het goed doet in het World CarAwards-programma, dat inmiddels aan zijn 13e editie toe is. Vorig jaar was de Mirai de grote winnaar, en in 2010 eindigde de Toyota Prius al in de “Top Three in the World” voor zowel de categorie van de World Green Car als de World Car of the Year. In 2013 was de Toyota GT86 finalist in de “Top Three in the World” in de categorie World Car of the Year; in 2009 was die eer weggelegd voor de Toyota iQ en in 2006 eindigde de Toyota Harrier Hybrid in de top 3 voor de World Green Car.
 
De voertuigen voor alle categorieën worden geselecteerd door een internationale jury van 75 autojournalisten uit 23 landen wereldwijd, waaronder 13 Europese landen. Zij zijn ook degenen die na een stemronde de uiteindelijke winnaars kiezen.

De Prius Plug-in Hybride combineert alle attributen van de nieuwe, volledig hybride Prius van de vierde generatie met een volledig elektrische, toonaangevende elektrische actieradius van ruim 50 km, een gemiddeld brandstofverbruik van amper 1,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 22 g/km.

De nieuwe PHV van Toyota pronkt ook met enkele uiterst innovatieve nieuwe technologieën, zoals een zonnedaklaadsysteem dat de actieradius van de batterij vergroot, een batterijoplaadsysteem op zonne-energie, een uiterst efficiënte warmtepomp op zonne-energie en Adaptive Automatic High Beam met LED-matrixtechnologie.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA