TOYOTA STELT GEAVANCEERDE BRANDSTOFCELTECHNOLOGIE BESCHIKBAAR VOOR COMMERCIËLE PARTNERS OM DE ONTWIKKELING VAN DE WATERSTOFMAATSCHAPPIJ TE VERSNELLEN

TOYOTA STELT GEAVANCEERDE BRANDSTOFCELTECHNOLOGIE BESCHIKBAAR VOOR COMMERCIËLE PARTNERS OM DE ONTWIKKELING VAN DE WATERSTOFMAATSCHAPPIJ TE VERSNELLEN

 

•    Met de snelgroeiende interesse en investeringen in de waterstofbrandstofceltechnolgie, kunnen koolstofarme voordelen worden gerealiseerd in een groot aantal uiteenlopende toepassingen

•    Toyota richt de nieuwe Europese Fuel Cell Business Group op om deze groei te ondersteunen en te stimuleren met gelijkgestemde partners
•    De brandstofceltechnologie van het bedrijf ontwikkelt zich snel in termen van capaciteit, lagere kosten en handige verpakking
•    Toyota verwacht dat zijn volume aan brandstofcelactiviteiten op de korte termijn tienvoudig toeneemt


Brussel, 7 december – de mogelijkheden die waterstof biedt om in de toekomst te komen tot een emissievrije maatschappij, zoals vastgelegd in de globale Sustainable Development Goals (SDG), genereert een snelgroeiende belangstelling en investeringen wereldwijd, waarbij zowel bedrijven als consumenten zich steeds meer bewust worden van de voordelen die dit kan bieden, bij een groot aantal uiteenlopende toepassingen. 

Om de mogelijkheden voor waterstof in Europa te maximaliseren, heeft Toyota Motor Europe (TME) een bedrijfsgroep Brandstofcel opgezet om de waterstofactiviteiten in de regio te beheren. Gebaseerd in Brussel zal deze de businesscase voor waterstof versterken en de invoer op mobiliteits- en andere gebieden ondersteunen, zodat deze toegankelijk wordt voor nieuwe commerciële partners. Dit biedt ondersteuning voor de bedrijfsstrategie voor duurzaamheid op de lange termijn (hyperlink naar SDG PR toevoegen in de Newsroom) om meer invloed te hebben op de SDG's.

Thiebault Paquet, directeur van de Fuel Cell Business Group, sprak vorige week op het Kenshiki forum van Toyota en zei: “De voordelen van waterstof zijn duidelijk. Daarom verwachten we dat onze verkopen van brandstofcelsystemen wereldwijd op de korte termijn met een factor 10 zullen toenemen, en daarom hebben we ook de productiecapaciteit aanzienlijk vergroot.

Toyota geeft de richting aan met stevige investeringen in de waterstofmaatschappij, via voertuigen van de volgende generatie, het openen van nieuwe markten en technologische toepassingen, in extra capaciteit voor de productie van brandstofcellen en in onze organisatie hier in Europa.” 

Toyota gaat voorop bij de innovatie van waterstoftechnologieën, na de introductie van de Mirai, 's werelds eerste commerciële elektrische sedan met waterstofcellen, in 2014. Sindsdien is de ontwikkeling van het brandstofcelsysteem van Toyota toegenomen, zodat deze compacter en lichter is met een grotere energie-dichtheid. In 2021 zal het aanzienlijk verbeterde systeem zijn debuut maken in de volgende generatie Mirai.

De technologie van Toyota is flexibel genoeg om niet alleen te worden toegepast in auto's maar ook voor het leveren van emissievrije energie bij veel andere toepassingen. Op dit moment worden hiermee reeds vrachtauto's, vloten van gemeentebussen, vorkheftrucks en generatoren aangedreven. Tevens wordt het gebruik in schepen en treinen getest.

Om de uitgebreide acceptatie van waterstof te versnellen, zal Toyota zich richten op waterstof-“clusters” of ecosystemen in Europese centra waar een lokale infrastructuur transportvloten en mobiliteitsdiensten ondersteunt. Het is ervan overtuigd dat dit soort activiteiten de vraag naar waterstof zal aansturen, de kosten zal verlagen en de haalbaarheid van de toeleveringsinfrastructuur zal versterken, waardoor weer meer klanten worden aangetrokken.

Via de nieuwe Fuel Cell Business Group zal Toyota nauw samenwerken met industriepartners, nationale en regionale overheden en organisaties om de ontwikkeling van waterstof-ecosystemen te stimuleren op meer locaties en door te gaan richting een waterstofmaatschappij ten behoeve van iedereen.
 

Contacteer ons
Stephan LESUISSE Press Events Manager, TOYOTA BELGIUM
Stephan LESUISSE Press Events Manager, TOYOTA BELGIUM
Over Toyota Belgium NV/SA