Toyota stelt race-erfgoed en koolstofneutraliteit centraal tijdens Le Mans

Toyota stelt race-erfgoed en koolstofneutraliteit centraal tijdens Le Mans

  • Toyota zal de door de motorsport ontwikkelde waterstofverbrandingstechnologie demonstreren tijdens de 24 uur van Le Mans in juni
  • Fans van Le Mans kunnen meer te weten komen over Toyota's meervoudige aanpak ten aanzien van koolstofneutraliteit via verschillende tentoonstellingen
  • Alle vijf de raceauto's van Toyota die de 24 uur van Le Mans hebben gewonnen, worden voor het eerst samen tentoongesteld

Toyota's meervoudige aanpak ten aanzien van koolstofneutraliteit zal tijdens de 24 uur van Le Mans op 10-11 juni zo'n 300.000 motorsportfans bereiken via een groot aantal openbare demonstraties en tentoonstellingen op de 100e verjaardag van de legendarische race in Frankrijk.

Toyota ontwikkelt verschillende technologieën om klanten te ondersteunen op hun individuele reis naar een nuluitstoot. Een voorbeeld is de waterstofverbrandingstechnologie die al wordt toegepast in de ORC ROOKIE GR Corolla H2 Concept, die op 10 juni een demonstratieronde op het Circuit de la Sarthe zal afleggen om het potentieel van waterstof voor een koolstofneutrale toekomst te promoten. De auto rijdt op gasvormige waterstof die een verbrandingsmotor aandrijft en genereert dezelfde geluiden en sensaties als een traditionele raceauto, maar met bijna geen uitlaatgassen.

Andere activiteiten van Toyota tijdens de 24 uur van Le Mans:

  • Van 7 tot 11 juni worden op het circuit tentoonstellingen gehouden voor motorsportfans om de verschillende mogelijkheden voor de toekomstige verwezenlijking van een koolstofneutrale samenleving te tonen en om terug te blikken op een eeuw van de 24 uur van Le Mans, waar Toyota zijn autotechnologie door middel van wedstrijden heeft verfijnd.
  • Van 1 juni tot 2 juli worden de vijf hybride aangedreven raceauto's van TOYOTA GAZOO Racing die Le Mans hebben gewonnen in de periode 2018-2022 tentoongesteld in het museum van de 24 uur van Le Mans in het kader van het eeuwfeest dat wordt georganiseerd door de Automobile Club de l'Ouest (ACO). De drie TS050 HYBRID en de twee GR010 HYBRID raceauto's zijn in nog in de oorspronkelijke staat zoals aan het einde van hun respectieve race en zijn nooit eerder samen getoond.
  • Daarnaast zullen de auto's die in 2018 en 2022 hebben gewonnen, worden bestuurd door twee voormalige winnaars van Le Mans, respectievelijk Alexander Wurz en Kazuki Nakajima, samen met andere historische auto's in een Centenary Parade op het Circuit de la Sarthe op 10 juni, voor de start van de race.
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

TOYOTA GAZOO Racing
Over Toyota Belgium NV/SA