Skip to Content

Toyota steunt Belgische Solar Team in Australië

Het Punch Powertrain Solar Team krijgt 8 Toyota’s ter beschikking in Australië ter ondersteuning van hun deelname aan de World Solar Challenge.

Het Punch Powertrain Solar Team is een groep van 17 studenten van de Groep-T ingenieursschool (Katholieke Universiteit Leuven) die 15 maanden de tijd krijgen om een zonnewagen te ontwerpen en te ontwikkelen. Hun uiteindelijke doel is een deelname aan de World Solar Challenge die van 6 tot 13 oktober plaats vindt in Australië.

De World Solar Challenge is een 3.000 km lange race dwars door Australië die start in Darwin en eindigt in Adelaide. Tijdens de komende editie zullen maar liefst 24 verschillende universiteiten van overal ter wereld deelnemen met een eigen ontwikkelde zonnewagen.

Ter ondersteuning van het Belgische Solar Team, hebben Toyota Motor Europe en Toyota Belgium de handen in elkaar geslagen en hebben er met de steun van Toyota Australië voor gezorgd dat de studenten ter plekke kunnen genieten van 8 Toyota’s gedurende een tweetal maanden. De voertuigen worden ingezet om materiaal en personen te vervoeren en om de zonnewagen te begeleiden tijdens de race. Volgens Toyota sluit dit initiatief perfect aan bij  haar beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De avonturen van het Belgische Solar Team in Australië zijn live te volgen op hun website en blog.

Alle informatie over het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Toyota in Europa vindt u hier.

Over Toyota Belgium