Toyota T-Mate: nieuwe naam voor Toyota’s geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen

Toyota T-Mate: nieuwe naam voor Toyota’s geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen

  • Toyota T-Mate is de nieuwe, overkoepelende naam voor Toyota’s geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen
  • Toyota T-Mate communiceert over de aard en de voordelen van zijn technologieën voor geavanceerde rijhulpsystemen op een meer persoonlijke en toegankelijke manier en presenteert ze als een trouwe partner voor de bestuurder

Maak kennis met Toyota T-Mate

Toyota streeft ernaar de hoogste veiligheidsstandaard in zijn voertuigen te bieden en vindt daartoe voortdurend manieren om nieuwe technologieën te introduceren om ongevallen te helpen voorkomen en de bescherming van de bestuurder, zijn passagiers en andere weggebruikers te verbeteren.

Met Toyota T-Mate, een nieuwe overkoepelende naam voor al zijn geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen, geeft Toyota aan zijn engagement op het gebied van veiligheid te willen uitbreiden. Toyota T-Mate biedt Toyota een nieuwe manier om over de levensechte voordelen van zijn geavanceerde rijhulpsystemen te communiceren, nu de auto-industrie meer geautomatiseerde en zelfrijdende auto’s zal gaan produceren.

Toyota T-Mate combineert Toyota Safety Sense met andere actieve rij- en parkeerhulpsystemen om het rijden niet alleen gemakkelijker en veiliger te maken, maar ook om alle inzittenden en andere weggebruikers in verschillende scenario’s te beschermen.

Nieuwste generatie van Toyota Safety Sense

Het debuut van T-Mate valt samen met de introductie van de nieuwste generatie van Toyota Safety Sense met tal van innovaties en verbeteringen:

  • Het botspreventiesysteem (Pre-Collision System) biedt nu voor het eerst onderdrukking van acceleratie (Acceleration Suppression) bij lage snelheid en verkeershulp bij het inschuiven op kruispunten (Intersection Cut-In Traffic Assist), evenals verbeterde detectie van tegemoetkomend verkeer (Oncoming Traffic Detection) en hulp bij het draaien op kruispunten (Intersection Turn Assist).
  • Andere nieuwe functies zijn onder meer een noodstopsysteem (Emergency Driving Stop System) en Over The Air-updates (OTA) die de functies up-to-date houden en nieuwe functies toevoegen gedurende de levensduur van het model.

Het Toyota T-Mate-pakket verschilt naargelang de beschikbare voorzieningen voor een bepaald model en/of klasse. De nieuwe overkoepelende naam wordt uitgerold op de Europese markten, samen met de komst van nieuwe producten.

Persbericht in PDF 20211124_Press Release_T-Mate_NL.pdf - 281 KB
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Corporate
Over Toyota Belgium NV/SA