TOYOTA YARIS Y20 VIERT 20 JAAR YARIS

TOYOTA YARIS Y20 VIERT 20 JAAR YARIS

Toyota brengt hulde aan de originele Yaris door een nieuw Y20-type te introduceren voor zijn 2019-modelgamma. Dit ter gelegenheid van de 20e verjaardag van zijn succesvolle wagen uit het B-segment, die in 1998 voor het eerst te bewonderen was op het autosalon van Parijs. In de loop van twee decennia en drie generaties is de Yaris uitgegroeid tot het best verkopende Toyota-model in Europa, dat tevens in de fabriek van Valenciennes in Frankrijk wordt gebouwd.

Het herziene Yaris-gamma wordt voor het eerst op het autosalon van Parijs wordt onthuld.

In passende stijl is er een eerste productielot van 1998 Launch Edition Y20-modellen, met hetzelfde goudkleurige lakwerk dat in 1998 voor de eerste Yaris werd gebruikt, maar met de eigentijdse look van een tweekleurig donkergrijs dak.

De Y20-modellen uit de normale productie zullen de ruggengraat van het 2019 Yaris-gamma vormen, dat het huidige Mid+ type vervangt en een erg interessante aanbieding wordt voor de klanten. Standaard- en tweekleurige versies zullen leverbaar zijn, waarbij in het laatste geval koetswerkkleuren in zilver, parelmoer of zwart in harmonie zijn met een nieuwe donkergrijze afwerking voor het dak.

Voor het buitenontwerp wordt gebruik gemaakt van donkergrijze accenten om de Y20 te onderscheiden binnen het Yaris-gamma. Dit zijn onder andere 15-inch grote, grijze, 10-spaaks lichtmetalen velgen met gepolijste details en donkergrijze zijlijsten, voorgrille, zijspiegelbehuizingen en mistlichtranden (met verchroomde details). De Y20 pakt ook uit met donker getint privacyglas achteraan en speciale Y20-badges aan de achterzijde.

Het donkergrijze thema loopt door aan de binnenzijde, waar het wordt toegepast op de middenconsole, de stuurinzetstukken en de nieuwe bekleding in ruitjesstof. Satijn verchroomde randen voor de ventilatieopeningen, de luidsprekers, de instrumenten en de afwerking van de versnellingspook, zwarte vloermatten met zilverkleurige bies en Y20-badges op het instrumentenpaneel en de rugleuningen vooraan verhogen de kwalitatieve look van het interieur nog meer.

 

 

Over Toyota Belgium NV/SA