UITNODIGING PERS DONDERDAG 5 MAART 9.30 UUR ZEEBRUGGE

Ingebruikname 320 milieuvriendelijke dienstauto’s i-mens

Volgende week wordt i-mens gelanceerd. De nieuwe zorgorganisatie voor Vlaanderen en Brussel telt 12000 medewerkers. Ze is de compleetste in de hele thuiszorg. En de meest vernieuwende. Ook op het gebied van mobiliteit, met onder meer actieve promotie van fietsen en autodelen tijdens én buiten de diensturen. Met 1 200 hybride auto’s voor de thuiszorg van het merk Toyota heeft i-mens ook een van de grootste milieuvriendelijke bedrijfsvloten van Europa. De eerste 320 dienstauto’s worden donderdag 5 maart in Zeebrugge aan de pers getoond en door de zorgmedewerkers in gebruik genomen.

Duurzame mobiliteit staat centraal bij i-mens - de samenwerking tussen de vzw’s Solidariteit voor het Gezin, Thuishulp en hun partners in thuisverpleging. In anderhalve maand tijd worden maar liefst 1 200 hybride dienstwagens voor de thuiszorg in gebruik genomen. Dat gebeurt samen met mobiliteitsprovider Alphabet, specialist in nieuwe mobiliteit. De dienstwagens worden geleverd door Toyota, wereldmarktleider inzake hybride wagens. Via Alphabet kunnen alle medewerkers van i-mens onder interessante voorwaarden ook privé een auto leasen. Ze hebben daarbij de keuze uit 5 milieuvriendelijke modellen van Toyota.

In alle afdelingen van i-mens staan elektrische deelwagens ter beschikking voor dienstverplaatsingen van de medewerkers. Partners daarbij zijn autodeelbedrijf Cambio, specialist laadinfrastructuur Blue Corner en Autodelen.net. Na de kantooruren kunnen Cambio-leden de auto’s voor privégebruik boeken. Dat geldt ook voor alle medewerkers van i-mens, want die zijn via de werkgever gratis lid van Cambio.

i-mens voert ook een actief fietsbeleid. Zo’n 10 000 medewerkers, die tot nu geen recht hadden op een dienstauto of –fiets, kunnen voortaan via i-mens een fiets leasen - met inbegrip van onderhoud, pechbijstand en verzekering. Daarvoor wordt samengewerkt met partner Joule. En er is een budget voor een leasefiets voor elke leidinggevende die zijn salariswagen aan de kant zet.

Praktisch donderdag 5 maart 9.30 uur Carcenter Zeebrugge [zie bijlage voor routebeschrijving]

 • 9.30 uur               onthaal
 • 10 uur                 aanvang persconferentie
    • welkom: Karin Van Mossevelde en Erwin Devriendt (transitie-ceo’s i-mens)
    • de leasemaatschappij als vooruitstrevende mobiliteitspartner: Marc Van Den Bergh (Director Sales & Marketing, Alphabet Belgium)
    • hybride auto’s en trends in de markt: Michael Roosen (CEO, Toyota Belgium en Joris Clavie (Director Sales, Toyota Belgium)
 • 10.30 uur            vragenronde
 • 10.50 uur            mogelijkheid tot het nemen van beelden van de bedrijfsvloot
 • 11.00 uur            mogelijkheid tot lunch

Locatie

 • Carcenter, Barlenhuisstraat 2, 8380 Zeebrugge

PRAKTISCH: Gelieve vooraf je komst te bevestigen op stephan.lesuisse@toyota.be

 

Over Toyota Belgium NV/SA