Skip to Content
VOOR DE COROLLA BREEKT EEN NIEUW EN SPANNEND TIJDPERK AAN

VOOR DE COROLLA BREEKT EEN NIEUW EN SPANNEND TIJDPERK AAN

  • De nieuwe generatie Toyota’s in het C-segment (hatchbacks, sedans en stationwagons) die begin 2019 in Europa worden gelanceerd, dragen voortaan allemaal de naam Corolla, waardoor de modelnaam Auris komt te vervallen.
  • De nieuwe naamgeving valt samen met de invoering van de Toyota New Global Architecture (TNGA) voor de Corolla, ter vervanging van de huidige drie verschillende platforms.
  • De drie carrosserietypes van de Corolla zullen genieten van de recentste hybride technologie.
  • Met meer dan 45 miljoen stuks sinds zijn lancering in 1966 is de Corolla de meest verkochte auto ter wereld.

Alle auto's van de nieuwe generatie Toyota’s in het C-segment (hatchbacks, sedans en stationwagons) krijgen wereldwijd de naam Corolla. Hierbij wordt voortgebouwd op de wereldwijde reputatie van het bestverkochte model uit de autogeschiedenis. Bij de lancering van de nieuwe generatie Corolla's begin 2019 zal de naam Auris verdwijnen.

De nieuwe naamgeving valt samen met de invoering van de Toyota New Global Architecture (TNGA) voor de Corolla, ter vervanging van de huidige drie verschillende platforms.

“De ontwerp- en -designfilosofie achter de TNGA geeft onze nieuwe generatie modellen in het C-segment een compleet nieuwe dimensie. Naast de alom geroemde kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, krijgen onze klanten nu ook de gewenste extra gevoelswaarde, zoals een karakteristieke vormgeving, een verfijnd interieur, een bevredigende rijdynamiek en krachtige, maar efficiënte, hybride motoren,” aldus Dr. Johan van Zyl, Voorzitter & CEO van Toyota Motor Europe. “Ik kan geen beter moment bedenken dan de lancering van de nieuwste generatie modellen om de naam Corolla opnieuw te introduceren voor al onze hatchbacks en stationwagons in het C-segment.”

De nieuwe Corolla Touring Sports beleeft zijn wereldpremière op het autosalon van Parijs, samen met de hatchback, allebei in de hybride versie.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Toyota Belgium NV/SA