Toyota op het 97e Autosalon in Brussel

Toyota op het 97e Autosalon in Brussel

Met een Europese en twee Belgische premières pakt Toyota uit met een aantal verrassende nieuwigheden op het 97e Autosalon, dat van 19 tot 27 januari weer een half miljoen bezoekers verwacht in Brussels Expo.

Toyota stelt op het Belgische Autosalon naar goede gewoonte een aantal innovaties voor. De Belgische markt is dan ook van groot belang voor de Japanse autoconstructeur. Met de Europese hoofdzetel in Brussel, het R&D-centrum in Zaventem en een belangrijk distributiecentrum in Diest, is Toyota de derde grootste werkgever in de Belgische auto-industrie.  En nu de bewustwording rond milieu en luchtkwaliteit stijgt, bij experts en de gewone burger, blijft Toyota volop inzetten op zijn hybride-technologie. Die technologie is volgens Toyota op dit moment de beste oplossing voor een directe vermindering van schadelijke uitstoot. De verkoop van hybride-voertuigen blijft trouwens jaar na jaar stijgen, en meer dan de helft van alle hybride-wagens die in België rondrijden zijn van het merk Toyota of Lexus.

 

Toyota stelt voor 2019 volgende premières voor tijdens het Autosalon:

 

Toyota Prius: frisse look voor hybride-pionier

De Toyota Prius krijgt een grondige facelift: een gestroomlijnd en strak design zorgen ervoor dat het vlaggenschip van Toyota klaar is voor de toekomst. De Prius, geïntroduceerd in 1997 als ‘s werelds eerste hybride-wagen voor op grote schaal, blijft dé referentie van de zelfopladende hybride wagen. De nieuwe Toyota Prius kent zijn Europese première op het Autosalon van Brussel.

Meer informatie vindt u hier: https://newsroom.toyota.eu/2019-toyota-prius-with-new-hybrid-awd-i-system-to-debut-at-the-los-angeles-auto-show/

 

Toyota Corolla: dynamisch design en rijplezier

De nieuwe Toyota Corolla, voor de eerste keer in België te zien tijdens het Autosalon, zet rijplezier centraal en combineert dat moeiteloos met een elegant en dynamisch ontwerp.

 

De Corolla is beschikbaar met twee verschillende hybride-motoren: de vertrouwde en serene 1,8 l hybride-motor (gekend van de 4e generatie Prius en van de C-HR) die zorgt voor een aangename en stille autorit en de nieuwe 2 l hybride-motor die rijplezier centraal plaatst dankzij een dynamische en innemende ervaring, zonder uiteraard in te boeten aan alle positieve eigenschappen van hybride rijden. Hiermee komt Toyota tegemoet aan de wensen van Toyota-rijders die bewust kiezen voor hybride maar net iets meer power willen.

De Corolla komt er in drie verschillende uitvoeringen:

  • de Corolla Hatchback, met een 1,2 l, een 1,8 l (de vierde generatie hybride) of met de nieuwe 2 l zelfopladende hybride-motor. De hatchback uitvoering is beschikbaar vanaf maart.
  • de Corolla Touring Sports, exclusief voor de Europese markt, met de drie verschillende motoruitvoeringen (1,2 l benzine, 1,8 l hybride en 2 l hybride). Ook dit model is vanaf maart verkrijgbaar bij de Belgische concessies.
  • op de Corolla Berline is het nog even wachten, verkrijgbaar met een 1,2 l benzine of 1,8 l hybride motor (de vierde generatie hybride), komt vanaf april het Corolla-gamma vervolledigen.  

 

Toyota RAV4, al een kwarteeuw dé SUV-referentie

De Toyota RAV4, de allereerste SUV ooit, al sinds 1994 op de markt, viert dit jaar zijn 25e verjaardag. En dat vraagt om een update. Die krijgen we in de vorm van deze vijfde generatie. De nieuwe 2,5 l hybride-motor combineert rijplezier met laag verbruik en minder uitstoot. De nieuwe RAV4 is voor de eerste keer in België te bewonderen tijdens het Autosalon. De hybride-uitvoering is beschikbaar vanaf 36.000 euro catalogusprijs, inclusief btw, en vanaf 30.000 euro voor de benzine-uitvoering.

 

Toyota Yaris, klaar voor meer

De Toyota Yaris viert zijn twintigste verjaardag in 2019. Reden genoeg voor Toyota om het populaire model, het best verkochte Toyota-model in Europa, een grondige update te geven. Met de nieuwe speciale serie Y20 gaat men terug naar de iconische kleuren van weleer. In een eerste productielot van ‘1998 Launch Edition Y20-modellen’ combineert men lakwerk in verschillende kleuren met een eigentijds tweekleurig donkergrijs dak.

Voor meer informatie, zie ook volgend persbericht.

 

Toyota GAZOO Racing, brandende ambities

Na een bijzonder sterk jaar, Toyota GAZOO Racing won de ‘FIA World Rally Championship manufacturers' title’ waarin Ott Tanak en Jari-Matti Latvala samen vijf van de dertien rally’s op hun naam wisten te schrijven, maakt het TGR-team zich op voor een nieuw jaar met gelijkaardige ambities en dezelfde drive. Dat zagen we trouwens ook al in ‘Le Mans 2018’ waar de hybride aangedreven Toyota TS050 met oa. F1-ster Fernando Alonso aan het stuur de overwinning behaalde. De Toyota Yaris WRC is te bezichtigen op de Toyota-stand tijdens het autosalon.

 

Toyota GR Supra, terugkeer van een legende

De iconische Toyota GR Supra is terug. De heruitgave van de legendarische sportwagen met een voorin geplaatste zescilinder-in-lijn en achterwielaandrijving is geïnspireerd op een meer dan dertig jaar oud, rijk erfgoed. De Supra krijgt zijn langverwachte première tijdens de internationale autoshow van Detroit 2019, en is dus helaas niet op het Belgische Autosalon te bezichtigen. In België zullen er tijdens het eerste productiejaar slechts 75 wagens te koop, waarvan er nu reeds 68 zijn gereserveerd.

https://press.toyota.be/reservaties-nieuwe-toyota-supra-supersnel-de-deur-uit-nog-maar-8-wagens-reserveerbaar

 

Toyota C-HR: de meest verkochte Toyota in 2018

Zal ook present zijn op het Autosalon: de Toyota C-HR, de meest verkochte Toyota én de meest verkochte hybride wagen in België in 2018, in een speciale gelimiteerde editie ‘Toyota C-HR Mat Edition’.

 

Toyota GT 86 Nitro Blue

Tenslotte, nog een speciale gelimiteerde editie om af te sluiten: de ‘Toyota GT 86 Nitro Blue Edition’, met speciale buitenkleur ‘Nitro Blue’, krachtige Brembo © rode remschijven, unieke striping voor de buitenkant, buitenspiegels in zwarte koetswerkkleur, binnenbekleding in leder/Alcantara © met blauwe stiknaden, 17’’ lichtmetalen velgen, design ‘Nitro Blue’ en spoiler achteraan type ‘floating wing’ in aluminium. Dit allemaal voor 37.880 euro, BTW inbegrepen.

 

U vindt Toyota op het 97e Autosalon van 19 tot 27 januari in paleis 4 van Brussels Expo. Tijdens de openingsavond en de gala-avond is er een exclusieve dj-set van Kid Noize.

 

In bijlage vindt u een uitgebreide presentatie met meer informatie.

 

Voor meer informatie, neem contact op met:

Aurélie Gerth & Stephan Lesuisse

aurelie.gerth@toyota.be I stephan.lesuisse@toyota.be

 

Over Toyota :

Toyota is één van de grootste autofabrikanten ter wereld met merken als Toyota en Lexus. Toyota wil de CO²-uistoot van de verkochte auto’s verminderen met 90% tegen 2050 en is marktleider in hybride wagens. In 1997 introduceerde Toyota de eerste hybride wagen voor verkoop op grote schaal, de Prius. Vandaag biedt Toyota een volledig gamma hybride wagens aan, vanaf de Yaris over de Auris tot de RAV4. In België zijn meer dan 50% van alle verkochte wagens bij Toyota hybride. In 2015 bracht Toyota de Mirai op de markt, een wagen op waterstof.

Over Toyota Belgium NV/SA