Toyota op het salon van Brussel 2017

Toyota op het salon van Brussel 2017

Op het volgende autosalon van Brussel stelt Toyota niet minder dan vijf Belgische premières voor:

  • de Toyota C-HR

  • de nieuwe Prius Plug-in

  • de nieuwe PROACE

  • de nieuwe Hilux

  • de nieuwe GT86

Het hybridegamma van Toyota breidt alweer uit

Op 19 jaar tijd heeft Toyota het autolandschap grondig herschapen door de hybridetechnologie te introduceren in de massasegmenten. De cijfers spreken voor zich: wereldwijd werden al 9,5 miljoen hybridewagens verkocht.

In België vertegenwoordigen hybride wagens 40% van ons verkoopvolume en 79% van alle full hybride wagens die worden verkocht in België zijn Toyota’s. Dit bevestigt onze positie van specialist en leider van de full hybridetechnologie.

Op het salon van Brussel zal het Belgische publiek voor het eerst kunnen kennismaken met de Toyota C-HR, een wagen die in Europa werd ontwikkeld, voor Europa. Met een vernieuwend en emotioneel design luidt dit model het begin in van een nieuw tijdperk voor Toyota. Daarnaast ligt de focus op rijplezier. De Toyota C-HR is beschikbaar met een hybridemotor en met een benzinemotor, geen diesel. Dankzij de introductie van de C-HR breidt Toyota zijn gamma hybride wagens uit tot maar liefst 6 modellen: Yaris, Auris, Prius, Grand Prius +, C-HR en RAV4.

De Toyota C-HR is één van de 7 finalisten voor de prestigieuze ‘Car of the Year 2017’ prijsuitreiking.  

Twee Wereldrecords voor één wagen

Ook de Toyota Prius Plug-in werd in een nieuw kleedje gestoken en is voor het eerst te zien in België. De CO²-uitstoot daalt in deze nieuwe generatie (de tweede) tot een nieuw wereldrecord van 22g/km, terwijl het gemiddelde verbruik nog slechts 1l/100 km bedraagt. De Prius Plug-in heeft een autonomie in elektrische modus van 63km en kan tot 135km/u in elektrische modus rijden. Dit is de enige wagen op de markt met zonnepanelen op zijn dak om extra elektriciteit uit een hernieuwbare bron te winnen.

Toyota keert in stijl terug in het segment van de bestelwagens en de mini-bussen: PROACE VAN en PROACE VERSO

De nieuwe PROACE wordt verkrijgbaar in diverse uitvoeringen om aan de meest uiteenlopende professionele behoeften te voldoen en tegelijk klanten aan te trekken die op zoek zijn naar een ruime en comfortabele personenwagen. Het zeer complete gamma varieert van een gesloten bestelwagen en een vipshuttle-versie van het personenvoertuig tot een dubbele cabine en een platformcabine. Bovendien wordt de PROACE voor het eerst aangeboden in een compacte variant die binnen de afmetingen van een compacte bestelwagen (lengte van 4,6 m) plaats biedt aan negen personen of een laadruimte van 4,6 tot 5,1 m³.

De nieuwe Hilux: al meer dan 50 jaar dé referentie op de pick-upmarkt

Salonbezoekers kunnen ook kennis maken met de nieuwe Hilux, die reeds toe is aan zijn 8e generatie.

Tot op vandaag werden er van ’s werelds favoriete pick-up meer dan 18 miljoen stuks verkocht. In Europa bracht Toyota in 2015 ongeveer 34.000 exemplaren van de Hilux aan de man. Dat is goed voor marktaandeel van 23,1 % en kroont de Hilux tot de meest verkochte pick-up van Europa.

De onstopbare Hilux, die bekend staat om zijn kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, blijft verbazen door de Noordpool, de IJslandse vulkanen en Antarctica te veroveren en behaalde ook diverse podiumplaatsen in de Dakar Rally.

De nieuwste generatie van de Hilux is verkrijgbaar als Single Cab met twee plaatsen, Extra Cab met vier plaatsen en Double Cab met vijf plaatsen. Hij bouwt voort op zijn legendarische reputatie en onovertroffen kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid en geeft een nieuwe definitie aan robuustheid voor zakelijke gebruikers dankzij zijn nieuwe, sterkere ladderchassis, zijn verstevigde laadbak en zijn verbeterde terreincapaciteiten en sleepvermogen.

Tegelijk speelt de nieuwe Hilux met zijn nieuwe, eigentijdse design, zijn hogere comfort- en veiligheidsniveau en zijn geavanceerde uitrusting in op de groeiende vraag naar pick-ups voor vrijetijdsgebruik door hem stijlvoller en stressvrijer te maken dan ooit tevoren.

De nieuwe GT86: beter dan ooit tevoren

Toyota's sportwagen meet zich een sportievere stijl aan met een grotere centrale inlaat die de lage, brede look van de wagen in de verf zet. Die vormt een aanvulling op het nieuwe design met een volledig nieuwe voorkant: hertekende led-koplampen en -richtingaanwijzers, een nieuwe rand rond de mistkoplampen en een hertekende bumper. Achteraan onderscheidt het nieuwe model zich door led-achterlichten en een nieuw ontworpen bumper. De lichtmetalen velgen kregen een nieuwe look met gedraaide spaken.

De gevoelskwaliteit van het interieur werd sterk verbeterd: als optie zijn nieuwe zetels in leder en Alcantara verkrijgbaar. Bestuurders kunnen tevens genieten van nieuwe zetelmaterialen met zilverkleurige stiknaden en een sportief stuurwiel met geïntegreerde audiotoetsen en een 86-logo in het midden.

Het al legendarische rijgedrag van de GT86 werd nog verbeterd. De nieuwe afstelling van de ophanging en de schokdempers en de gewijzigde veerverhouding maken de auto gemakkelijker controleerbaar, met een meeslepender rijgedrag als resultaat.

 

De Toyota-stand bevindt zich dit jaar in Paleis 9

Hieronder vindt u de koppelingen waar u de persdossiers en afbeeldingen van de vermelde modellen kunt downloaden:

 

Op deze link kunt u ook de prijslijst downloaden: https://press.toyota.be/prijslijst-toyota#

 

 

 

Over Toyota Belgium NV/SA